Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.11.2008.

21:17

Poraz Sevilje, Realu samo bod

Fudbaleri Sevilje poraženi su na gostovanju Valjadolidu 3:2, u devetom kolu španske Primere.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kiks je napravio i Real Madrid koji je igrao 1:1 sa Almerijom u gostima. U ostalim duelima igranim u nedelju popodne pobede na svom terenu ostavrili su Espanjol i Sporting, a duel Rekreativa i Hetafea završen je bez pobednika. U poslednjem duelu kola Deportivo je dobio Betis u gostima sa 3:0.

Protivnik Partizana u ligi UEFA zabeležio je i drugi poraz u nizu, nakon što je u prošlom kolu Sevilja izgubila od Malage. Meč u Valjadolidu imao je veoma čudan tok, pošto je Sevilja u 26. minutu vodila 2:0 golovima Renata i Navasa. Ipak, u 35. minutu Brazilac Luis Fabijano zadardio je drugi žuti karton, i Sevilja je u preostalih 55 minuta igrala sa desetoricom.

Najava velikog preokreta Valjadolida usledila je dva minuta pred odlazak na odmor kada je Gonzales smanjio na 2:1. U drugom delu domaćin je krenuo svim snagama ka golu Sevilje, a junak pobede Valjadolida bio je Kanobio koji je golovima u 50. i 63. minutu.doneo veliki trijumf ljubičastima.

U duelu u Almeriji Real je imao tri boda u džepu sve do 82. minuta kada je Pablo Pjati postigao gol i doneo bod Almeriji. Real je i pored kiksa neporažen i u osmom meču u nizu. U tih osam duela Madriđani su osvojili 20 bodova.

U odstustvu povređenog Van Nistelroja u napadu Reala bio je kapiten Raul, i upravo on je u 38. minutu doneo prednost Madriđanima nakon dobrog centaršuta Iguaina sa desne strane. Domaćin se ipak nije predao, i Pjati je lepim volej udarcem u 82. minutu postavio konačnih 1:1.

Rezultati devetog kola Primere:

Valjadolid – Sevilja 3:2
Espanjol – Osasuna 1:0
Sporting – Numansija 3:1
Rekreativo – Hetafe 1:1


Almerija – Real Madrid 1:1
Betis – Deportivo 0:3


Subota:

Malaga – Barselona 1:4
Bilbao – Viljareal 1:4
Atletiko Madrid – Maljorka 2:0
Valensija – Santander 2:4


Na tabeli vodi Barselona sa 22 boda, drugi je Viljareal sa 21, treći Real sa 20, koliko ima i četvrtoplasirana Valensija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve