Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.10.2008.

22:17

Dijego Maradona selektor Argentine

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona postavljen je za novog selektora ’gaučosa’ posle sastanka sa Hulijom Grondonom, predsednikom FS Argentine.

Izvor: Ozmo

Autor: Ozmo

Default images

Karlos Biljardo, koji je bio selektor Argentine 1986. kada je Maradona svoj nacionalni tim odveo do titule prvaka sveta, postavljen je za Maradoninog asistenta. Zvanično predstavljanje Maradone kao novog selektora biće obavljeno u četvrtak 30. oktobra na Maradonin 48. rođendan.

Govori se da je presudan korak u Maradoninom angažovanju bila izjava Noraja Nakisa, čoveka zaduženog za pronalazak novog selektora: „Želeo bih da Maradona bude sledeći trener Argentine“.

Do pre samo nekoliko časova spekulisalo se da će selektor postati Karlos Bjanki, nekadašnji trener Boke i Atletiko Madrida, a da će Maradona biti njegov asistent.

Međutim, siutacija se promenila i jedan od najboljih fudbalera svih vremena dobio je priliku na vrlo odgovornoj poziciji. Izvesno je da mu neće biti nimalo lako, pošto su se navijači nedavno u anketi većinom izjasnili da ne bi voleli da ’Mano del Dios’ postane novi selektor.

Predsednik AFA je prvo iz konkurencije eliminisao Serhija Batistu (olimpijski tim Argentine) i Migela Rusoa (San Lorenco), koji su u početku figurirali kao kandidati za upražnjeno mesto, a u ’drugom krugu izbora’ ispao je i Bjanki.

Argentina je bez šefa stručnog štaba ostala pre 10-ak dana, kada je Alfio Basile podneo ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve