Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.10.2008.

23:55

Goleade na 'Madrigalu' i 'Bernabeu'

Fudbaleri Viljareala i Atletiko Madrida odigrali su nerešeno, 4:4, u derbiju osmog kola španske Primere.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Žuta podmornica“ je tako propustila veliku priliku da se izjednači na čelu tabele sa Valensijom. U poslednjoj utakmici kola, Real Madrid je na ’Bernabeu’ Savladao Atletik Bilbao 3:2. Na ’El Madrigalu’ je odigran sjajan meč. Bio je to duel dve ekipe koje igraju i u Ligi šampiona.

Počelo je golom Portugalca Simaa već u prvom minutu. U 22. minutu prednost gostiju povećao je bivši igrač Viljareala Dijego Forlan, a tim rezultatom je i završen prvi deo.

Ipak, nadu domećinu dao je mladi Argentinac Ever Banega koji je u 37. minutu zbog simuliranja dobio drugi žuti karton. Ekipa Manuela Pelegrinija na furiozan način iskoristila je čoveka više već u prvih 18 minuta nastavka kada je postigla četiri gola.

U 48. minutu Markos Sena postigao je prvi gol, Hoseba Ljorente je tri minuta kasnije izjednačio a potpuni preokret doneo je Rodriges u 58. minutu. Pet minuta kasnije u strelce se upisao i Njujorčanin Žuzepe Rosi, i tada se činilo da će domaćin zabeležiti laku pobedu.

Tako ipak nije mislio Simao sabrosa koji je prvo smanjio na 4:3 u 83. minutu, a potom tri minuta kasnije i asistirao Raulu Garsiji za konačnih 4:4.

Drugi madridski tim zabeležio je pobedu. Ekipa Barnda Šustera pobedila je i četvrti put zaredom u Primeri, i tako se vodećoj Barsi primakla na samo bod zaostatka.

Povratnik u tim Vesli Snajder doveo je Real do prednosti u 12. minutu. 15 minuta kasnije duplirao ju je u poslednje vreme odlični Gonzalo Iguain, i većina gledalaca na ’Bernabeu’ je tada mislila da je pobednik rešen.

Ipak, Bilbao se do poluvremena vratio potpunio u meč. U 33. minutu legendarni Hoseba Ečeberija smanjio je svojim 100. golom za klub, a minut pred poluvreme izjednačio je Iraola iz penala.

Početkom drugog dela Real je krenuo da postigne pobedonosni gol, i to im je uspelo, u 58. minutu. Pobedonosni gol postigao je Iguain posle asistencije Gaga.

Rezultati:

Deportivo (Korunja) - Hihon 0:3
Hetafe - Real Valjadolid 1:0
Numansija - Santander 2:1
Majorka - Espanjol 3:0
Rekreativo (Uelva) - Valensija 1:1
Sevilja - Malaga 0:1
Viljareal - Atletiko (Madrid) 4:4
Real (Madrid) - Atletik (Bilbao) 3:2.

Igrano u subotu:
Barselona - Almerija 5:0 i
Osasuna - Betis 0:2.

Tabela: Valensija 20 bodova, Barselona 19, Real (M) 19, Viljareal 18, Sevilja 17, Malaga 13 bodova, itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve