Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.10.2008.

18:25

Pobeda Liverpula na Stamford Bridžu

Fudbaleri Liverpula pobedili su u gostima Čelsi sa 1:0 u derbiju 9. kola Premijer lige, a jedini gol postigao je Ćavi Alonso u 10. minutu.

Izvor: Ozmo

Autor: Ozmo

Default images

Liverpul je tom pobedom smenio Čelsi na vrhu tabele i naneo timu iz Londona prvi poraz na domaćem terenu posle 86 utakmica. Prethodni poraz na Stamford Bridžu u prvenstvu 'Plavci' su pretrpeli još u februaru 2004. godine.

Menadžer 'Crvenih' Rafa Benites naredio je svojim izabranicima da prepoznatljivim presingom osujete rivala da kontroliše loptu na sredini igrališta.

Sasvim neočekivano gol je postignut već nakon deset minuta igre. Domaći su zbunjeno reagovali u odbrani, a posle šuta Ćavija Alonsa lopta je pogodila Bosingvu, promenila pravac, prevarila Petera Čeha i završila u mreži.

'Crveni' su se potom povukli na svoju polovinu u želji da sačuvaju vođstvo. U takvoj igri Čelsi nije uspeo ni da priđe golu, a Lampard i Deko, koji bi trebalo da su pokretači većine akcija, bili su potpuno bezidejni i 'odsečeni' od igre.

Anjelka nije mogao sam protiv cele odbrane gostiju, a Maluda i Kalu nijednom nisu uspeli da probiju po boku. Ako se lopta i nalazila u šesnaestercu Liverpula, bilo je to posle ubacivanja Bosingve.

U prvom poluvremenu najbliži golu bio je Stiven Džerard, čiji je udarac sa otprilke 25 m Čeh izbacio u korner.

Skolari je pokušao izmenama uvevši u igru Franka di Santa i Žulijana Beletija, ali to ni na koji način nije uticalo na igru. Liverpul je igrao disciplinovano i čvrsto u odbrani, a nisu pokazivali ni preteranu ambiciju da krenu u kontranapad.

Sve dileme oko pobednika mogao je da otkloni Alonso, koji je odlično izveo slobodan udarac i pogodio stativu, a Čeh je uhvaćen na pogrešnoj nozi samo pogledom ispratio loptu do okvira gola.

Koncentracija je timu Rafe Benitesa popustila je u jednom kratkom periodu pred kraj meča i tada je Čelsi stvorio dve jedine prilike. Dekov udarac je izblokiran u poslednjem trenutku, a Ešli Kol je iz izgledne pozicije traljavo zahvatio loptu posle idealnog 'spuštanja' glavom Di Santa.

Ostalo je, utisak je zasluženo, 1:0 za Liverpul, tako da 'Crveni' sada vode na tabeli sa 23 boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve