Nova vest
Fudbal

Subota, 25.10.2008.

13:54

Đurić zvanično predsednik Partizana

Predsednik kompanije "Zekstra" Dragan Đurić izabran je na skupštini Partizana za novog predsednika tog fudbalskog kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đurić je do sada bio vršilac dužnosti, kada je funkciju preuzeo od Tomislava Karadžića koji je postao predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Na sednici je prethodno verifikovana ostavka Tomislava Karadžića. Gordan Petrić i Zoran Mirković su zvanično postali potpredsednici kluba. Skupštini u sportskom centru "Teleoptik" u Zemunu prisustovalo je 43 od 65 članova, a Đurić je izabran jednoglasno.

Đurićev mandat traje pet godina, ali će Partizan u februaru 2010. održati redovnu izbornu skupštinu, koja ima pravo da pokrene proceduru za izbor novog predsednika.

Članovi skupštine "crno-belih" danas su i zvanično usvojili ostavku Tomislava Karadžića na mesto predsednika, a usvojeni su i predlozi da Gordan Petrić i Zoran Mirković postanu potpredsednici kluba.

Skupština Partizana takođe je jednoglasno usvojila predlog da se članstva u Upravnom odboru razreše Maks Vinterfeld iz kompanije "Folksvagen" na sopstveni zahtev i Bojan Radovanović, zbog kršenja statuta i odluka kluba.

Pre izbora novih članova rukovodstva Dragan Đurić podneo je izveštaj o radu Upravnog odbora u prethodnih 13 meseci, u kojem je naveo da je klub u tom periodu izašao iz krize u kojoj se našao posle dve godine bez osvojenog trofeja.

"Ovaj UO došao je u klub u delikatnom trenutku, posle dve godine bez trofeja i kada su bili poremećeni odnosi sa navijačima. Uspeli smo da formiramo tim i osvojimo 'duplu krunu', a sve to zahvaljujući bivšim asovima koji su došli na funkcije u klubu", rekao je Đurić.

Đurić je dodao da se Partizan u proteklom periodu finansijski stabilizovao i da je u prvih šest meseci 2008. završio sa prihodom od 400 miliona dinara.

"Potrošili smo oko 2,5 miliona evra na dovođenje novih igrača i sada su rezultati prvog tima u skladu sa renomeom Partizana. Imamo samo jedan kredit od 2,2 miliona evra, a glavni izvor prihoda će nam još nekoliko godina biti prodaja igrača", rekao je predsednik Partizana.

Đurić je naveo da je klub počeo sa formiranjem službe za "skauting", koja će tražiti talentovane igrače na nekoliko kontinenata.

"Formiraćemo mrežu za skauting mladih igrača, ne samo u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, već i u Africi i Južnoj Americi. Recept za uspeh je kombinacija mladih i nekoliko iskusnih igrača u timu", objasnio je Đurić.

Đurić je istakao da će cilj Partizana u budućem periodu biti izgradnja novog stadiona i učešće u radu pri donošenju novog zakona o sportu.

"Projekat za novi stadion već postoji, ali moramo da rešimo administrativne poteškoće. U suprotnom, igraćemo kao domaćini negde drugde, jer naš stari stadion neće zadovoljiti uslove UEFA", upozorio je Đurić.

Đurić je naveo da je novi zakon o sportu neophodan kako bi srpski klubovi počeli da funkcionišu kao veliki klubovi u zapadnoj Evropi.

"Već smo uzeli učešće u izradi zakona. Neophodno je da primenimo model koji imaju veliki evropski klubovi, tako ćemo poboljšati rezultate, ali i očuvati ugled i tradiciju", zaključio je Đurić.

Đurić je najavio smanjivanje igračkog kadra sa 53 na 39 profesionalnih fudbalera, kao i ukidanje nerentabilnih firmi koje posluju u okviru Partizana. Predsednik Partizana nagovestio je da će u januaru biti potpisani sponzorski ugovori sa tri velike kompanije.

Skupštini Partizana prisustvovali su i predsednik FSS Tomislav Karadžić, generalni sekretar FSS Zoran Laković, sekretar Zajednice superligaša Miodrag Janković, ali i bivši čelnici Partizana Žarko Zečević, Nenad Bjeković i Ivan Ćurković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve