Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.10.2008.

22:02

Krčmarević: "U Švedskoj na titulu"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević ocenio je da se njegova ekipa potpuno zasluženo plasirala na Evropsko prvenstvo 2009. godine na kome će se, kako je istakao, boriti za titulu prvaka. "Ova ekipa, pojačana devetoricom standardnih reprezentativaca koji su nam večeras nedostajali, sledeće godine boriće se za sam evropski vrh", istakao je Krčmarević posle pobede nad Danskom od 1:0 na revanš utakmici baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbija je, iako značajno oslabljena povredama, suspenzijama i obavezama pojedinih igrača prema seniorskoj reprezentaciji, Dance dobila i na prvom meču u Alborgu, takodje sa 1:0.

"Jedini, ali veliki dobitak iz tih poteškoća je to što smo na svakoj utakmici dobijali neke nove igrače, čak i one koji će moći da igraju i u sledećem kvalifikacionom ciklusu. Praktično smo već stvorili tim za naredne kvalifikacije", ocenio je Krčmarević.

Evropsko prvenstvo u Švedskoj igraće se u junu, a žreb za sastav grupa biće održan u decembru.

"Pošto tada neće biti drugih takmičenja, biću na slatkim mukama da sastavim tim i siguran sam da ćemo u punom sastavu svakoj ekipi u Evropi moći da 'izadjemo na crtu', jer imamo mnogo igrača vrhunske klase", rekao je Krčmarević.

"Turnir će biti vrlo ujednačen što potvrdjuju rezultati baraža u kome, osim nas, nijedna ekipa nije ostvarila dve pobede", dodao je selektor "orlića".

Krčmarević je istakao i da je, po šansama koje su njegovi igrači stvorili, Srbija trebalo da Dansku savlada i ubedljivijim rezultatom.

"Neverovatno je da smo bolje igrali pre nego što je golman Danske (Kasper Šmajhel) isključen. Tada smo pokazali zapadnjački mentalitet, strahovito dobro smo igrali visoki presing. U svlačionici sam igračima rekao da moramo da budemo još jači", naveo je.

"U nastaku smo, ipak, pali, što se može objasniti okolnostima u kojima smo igrali. Ljubomir Fejsa je dugo bio povredjen, Milan Smiljanić nema kontinuitet u klubu, a Nemanja Matić, Marko Milinković i Rade Veljović su prvi put sa timom", dodao je srpski trener.

"Ovaj sastav je, ipak, pokazao da u reprezentaciji Srbije nema prvog i drugog tima", istakao je Krčmarević, koji se zahvalio i reprezentativcima koji nisu igrali, ali su zvali da telefonom pruže podršku saigračima.

Selektor Danske Keld Bordingard nije se pojavio pred novinarima zato što u Beogradu nije bilo predstavnika medija iz njegove zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve