Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.10.2008.

14:03

Domenek selektor Francuske do 2010.

Selektor Francuske Rejmon Domenek ostaće na toj funkciji do 2010. godine, saopštio je predsednik Fudbalskog saveza te zemlje (FFF) Žan-Pjer Eskalet.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Domenek će ostati na funkciji do 2010. godine, prema odredbama ugovora", rekao je Eskalet novinarima u Parizu. Domeneku je u julu rečeno da će ostati selektor ako postigne dobre rezultate posle eliminacije Francuske već nakon prvog kola Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj.

Selektoru je posao visio o koncu u proteklom periodu, a prošle nedelje je delovalo kao da je pitanje dana kada će 56-godišnji Domenek dobiti otkaz. On je često imao koflikte s medijima i nekim igračima.

Francuska je u subotu došla do rezultata 2:2 posle dva gola manje u meču sa Rumunijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a onda je u utorak ubedljivo pobedila Tunis 3:1 u prijateljskom meču u Parizu.

Eskalet je rekao da je Domenek bio zahvalan na ukazanom poverenju i naveo da je FFF bio impresioniran povratkom u meču sa Rumunijom, ali i sa prethodnom pobedom od 2:1 nad Srbijom.

Francuska je u septembru izgubila od Austrije 3:1, a u tri meča osvojila je samo četiri boda. Eskalet je rekao da nisu ugrožene šanse za odlazak na Mundijal u Južnu Afriku, kao i da su porazi u gostima razumljivi.

U sedmoj kvalifkacionoj grupi Srbija i Litvanija imaju po šest bodova, a Austrija, Francuska i Rumunija po četiri.

Premijer Francuske ogorčen zviždanjem himni

Premijer Francuske Fransoa Filon izjavio je da bi ubuduće trebalo otkazivati utakmice u slučaju da publika zviždi himni, kao što se to desilo u utorak u Parizu uoči prijateljskog fudbalskog meča izmedju Francuske i Tunisa.

"Zviždanje himni je znak nepoštovanja prema celom jednom narodu", rekao je ministar Filon.

Premijer Francuske je naglasio da je incident koji se dogodio uoči meča u Parizu "uvredljiv za celu Francusku".

"Onima koji zvižde himni jedne zemlje trebalo bi zabraniti da prisustvuju utakmici", rekao je Filon.

Na incident koji se dogodio na stadionu "Francuska", na kojem je bilo oko 65.000 gledalaca, reagovali su i ministar sporta Roselin Bašelo i državni sekretar za sport Bernar Laport, koji su izjavili da su "šokirani" činjenicom da se zviždalo Marseljezi, "simbolu Francuske".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve