Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.10.2008.

23:39

Omladinci bolji i od Engleske - 4:1

Omladinska reprezentacija Srbije savladala je Englesku sa 4:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski igrači do 19 godina su još pre utakmice sa Englezima obezbedili plasman u elitnu rundu kvalifikacija koja se igra na proleće. Strelci za reprezentaciju Srbije bili su kapiten Krstičić, Ihnjoski, Adem Ljajić i Danijel Aleksić, dok je počasni pogodak za Engleze postigao Mozes.

Ekipa Aleksandra Stanojevića je bila ubedljiva i protiv Severne Irske (3:1) i Albanije (5:0). ''Orlići'' su takmičenje završili sa maksimalnim učinkom od tri pobede i gol razlikom 12:2 i tako zauzeli prvo mesto u grupi devet ispred selekcije Severne Irske.

U sledeću fazu još posle drugog kola plasirala se i selekcija Engleske.

Dva najbolja tima idu u elitnu rundu, koja se sastoji iz sedam grupa sa po četiri ekipe. Takmičenje u toj fazi zakazano je za april i maj sledeće godine.

Pobednici grupa plasiraće se na šampionat Evrope koji se u julu održava u Ukrajini.

U19: Ispali Italijani, verovatno i Hrvati

Prva faza kvalifikacija za EP u Ukrajini igra se tokom cele jeseni, u formi turnira na kojima nastupaju po četiri tima. Do sada su završena takmičenja u tri grupe, pa je već poznato šest timova koji su se izborili za Elitnu rundu kvalifikacija.

U grupi 2 pobedila je Belgija ispred domaće Estonije (to je prvi put da se ijedna estonska fudbalska selekcija probila kroz neku fazu od kada se ta zamlja samostalno takmiči), koja je šokirala Hrvatsku pobedom 4:1. Hrvati čekaju rasplet u ostalim grupama, jer imaju 4 boda i gol-razliku plus 1, pa bi teoretski mogli dalje kao jedna od dve najbolje trećeplasirane.

U grupi 3 (domaćin Moldavija) ubedljivi pobednik je Rusija, koja je ostvarila sve tri pobede, druga je Letonija, a šokantno ispadanje doživela je Italija. "Azurini" su tek treći sa dva remija (Moldavija i Letonija po 2:2) i porazom od Rusa.

U grupi 13 Španci su progurali Švajcarsku dalje na račun Belorusije, jer su prva dva meča glatko dobili (5:0 protiv Farskoih Ostrva, 4:0 protiv domaće Belorusije), a zatim izgubili od Švajcarske 2:0. Tako su prva tri tima završila sa po 6 bodova (Belorusi pobedili Švajcarsku 2:1), ali je domaćin ovog turnira u odličnoj poziciji, jer bi lako mogao da prođe kao jedan od dva najbolja trećeplasirana (6 bodova, minus 2).

U toku su još dva turnira, Norvežani su superiorni u grupi 5, gde je i domaća Slovenija na putu ka plasmanu u sledeću fazu. U grupi 6 domaćini i naslednici šampiona Nemci već su obezbedili dalji plasman zajedno sa Holandijom, pred međusobni duel u poslednjem kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve