Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.10.2008.

18:58

Domenek nije zabrinut

Selektor Franckuske Rejmon Domenek nije zabrinut za opstanak na klupi nacionalnog tima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske koncentrisan je na pripremu dobre igre njegove ekipe za kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo, pre nego na brigu zbog ishoda sastanka koji će odlučiti o njegovom ostanku na mestu selektora "trikolora".

Fudbalski savez Francuske u sredu će održati sastanak na kojem će odlučiti o ostanku Domeneka na klupi reprezentacije. Njegov rad je pod stalnim nadzorom, još od Evropskog prevenstva u Austriji i Švajcarskoj u junu, na kojem su "trikolori" ispali u grupnoj fazi takmicenja.

"To nije moj problem. Jedino što me brine je da se ekipa kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine", rekao je Domenek novinarima.

Francuska je na trećoj kvalifikacionoj utakmici u sredu u Rumuniji uspela da nadoknadi zaostatak od dva gola i osvoji važan bod. Utakmica u Konstanci završena je rezultatom 2:2.

Domenek poslednjih nekoliko godina ima komplikovan odnos sa pojedinim reprezentativcima, ali i medijima. Ipak, selektora su podržali vodeći fudbaleri reprezentacije Tijeri Anri i Frenk Riberi.

"Neću reći da me ne zanima njihova odluka, ali meni je najvažnije kako će fudbaleri igrati na narednim utakmicama", rekao je Domenek.

Francuski mediji, koji su kritikovali Domeneka zbog lošeg rezultata na Evropskom prvenstvu, predviđaju da će 56-godišnji selektor izbeći otkaz. Francuska je četvrta u Grupi 7, sa dva boda zaostatka za Srbijom i Litvanijom, a Domenek je uveren u uspeh "trikolora".

"Sigurno je da ćemo ići sve do kraja - do samog finala", rekao je Domenek novinarima posle utakmice u Rumuniji.

Francuska i Tunis odigraće u utorak prijateljsku utakmicu u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve