Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.10.2008.

11:21

Austrijski mediji: Pobeda imperativ

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovaće u toku dana u Beč na susret sa Austrijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo (sreda, 20:30), a mediji u Austriji poklanjaju veliku pažnju predstojećoj utakmici, naglašavajući pri tom da je Srbija pokazala odličnu igru protiv Litvanije, dok su se Austrijanci "obrukali" protiv Farskih ostrva.

Bečki dnevnici "Kurir", "Kronen cajtung", "Standard" i "Prese" ističu da Srbija u Beč dolazi kao vodeći tim u grupi i da je to posebna motivacija za domaćina.

Mediji u Austriji posebno naglašavaju da je Srbija i posle vođstva protiv Litvanaca nastavila da juriša na protivnički gol, umesto da se povuče u odbranu, kao što to danas čine mnoge ekipe.

Fudbalski stručnjaci u Austriji podvlače da domaća selekcija mora da igra na pobedu, jer će se u suprotnom značajno udaljiti od Svetskog prvenstva, uprkos velikoj pobedi nad Francuskom, 3:1, na početku kvalifikacija.

Selektor Austrijanaca Karel Brikner je još pre susreta sa Farskim ostrvima planirao da njegovi izabranici osvoje šest bodova iz tog i duela sa Srbijom, ali ti planovi su već sada pali u vodu posle remija sa Faranima (1:1), zbog čega je pobeda protiv Srbije imperativ.

Ulaznice na stadionu "Ernst Hapel" u Beču rasprodate su još pre par nedelja i očekuje se dolazak oko 48.000 gledalaca, među kojima će biti ogroman broj Srba, kojih u Austriji ima preko 100.000.

Utakmici će prisustvovati predsednik Austrije Hajnc Fišer, a iz Srbije gost austrijske vlade biće ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve