Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.10.2008.

13:25

Serija A preti otcepljenjem

Italijanska prva fudbalska liga Serija A mogla bi da se otcepi od druge lige, Serije B, i oformi Super ligu, upozoravaju čelnici Serije A.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednici klubova iz dve divizije, koje čine italijansku ligu, sastali su se ove nedelje da bi razgovarali o tome koliko će novca Serija A dati Seriji B. Klubovi Serije B imali su velikih problema poslednjih godina zbog pada posete stadionima i nedostatka televizijskih prenosa prošle sezone.

"Iza ovoga su projekti veći od nas, kao što je Super liga i kao što je promena pravila za televizije", rekao je predsednik lige Antonio Matareze novinarima.

Engleska Premijer liga otcepila se početkom devedesetih od ostale tri divizije u staroj fudbalskoj ligi i napredovala je zahvaljujući sopstvenim ugovorima sa televizijama.

"Došao je taj dan. Liga kasni 20 godina i ne možemo više da gubimo vreme. Serija A se odvaja od Serije B", rekao je predsednik Kaljarija Masimo Čelino.

Serija A ponudila je 65 miliona evra Seriji B za ovu sezonu, ali druga divizija će verovatno odbiti ponudu na sastanku ove nedelje.

Neki funkcioneri Serije A predložili su da se Seriji B ništa ne plati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve