Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.10.2008.

19:42

Ubedljiva Sevilja, remi u Madridu

Fudbaleri Sevilje deklasirali su Atletik Bilbao sa 4:0 u 6. kolu španske Primere i tako zabeležili treću uzastopnu pobedu.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Malaga je istim rezultatom slavila na gostovanju Rekreativu u Uelvi, a Deportivo je sa 1:0 dobio Numansiju koja već tri runde nije dala gol. Almerija je od 0:2 došla do 2:2 protiv Hetafea u Madridu, a Santander je golom u završnici meča odneo sva tri boda Osasuni. Sporting Hihon je nenadano osvojio prve bodove na Balearima,pošto je savladao Majorku sa 2:0.

U poslednjem meču kola Real i Espanjol su an Bernabeu igrli nerešeno - 2:2.

Na stadionu Ramon Sančes Pishuan Sevilja je lagano izašla na kraj sa Bilbaom. Fredi Kanute je u 26. minutu otvorio seriju golova, a Renato je u 40. minut već tada rešio pitanje pobednika. U poslednjih 15 minuta Adrijano i Čevanton su trijumf Sevilje učinili ubedljivim. Ivica Dragutinović presedeo je ceo meč na klupi, a Sevilja nije primila gol od duela sa Hihonom 13. septembra.

Huan Valera je u 90. minutu dao odlučujući gol za Rasing i konačno naplatio malere koje su pratili tim iz Santandera ove sezone. Na ishod je znatno uticalo i isključenje Jaroslava Plašila u 39. minutu, zbog kojeg je Osasuna igrala sa desetoricom.

Sporting Hihon je napokon došao do prvih bodova. Za trijumf u Majorci zaslužni su Gonsales Karmelo i Kanela Suaeres, koji su golovima pomerili Sporting sa 'mrtve tačke'. Sada je poslednji Betis sa 2 boda.

Čiko i Negredo su u 87. i 90. minutu anulirali vođstvo Hetafea i doneli Almeriji bod. Prethodno su Uče i Kaskero dali golove za domaćina. Deportivo je golom Anhela Lafite (na slici) došao do druge pobede u prvenstvu.

U večernjoj utakmici na Bernabeu Real je imao priliku da eventualnom pobedom nad Espanjolom izbije na drugo mesto na tebali, ali je na kraju osvojio samo bod. Espanjol je u 21. minutu poveo golom Raula Tamuda iz penala koji je sam iznudio. Ipak, izjednačenje je stiglo samo tri minuta kasnije, a gol za Real postigao je takođe kapiten pod imenom Raul.

Gosti iz Barselone nisu pali posle gola Gonzalesa, i ponovo su poveli u 31. minutu. Gol za 2:1 postigao je Luis Garsija posle sjajnog centaršuta Martineza. Fenomenalno prvo poluvreme završeno je novim golom Raula Gonzalesa, ovoga puta u 45. minutu. On je iskoristio gužvu u šesnaestercu protivnika i iz dva puta savladao Kamenog.

U drugom delu Real je pokušao da dođe do sva tri boda, ali Nistelroj i Snajder nisu bili precizni i ostalo je 2:2.

Tabela:

1. Villarreal 16
2. Sevilla FC 14
3. Valencia 14
4. Barcelona 13
5. Real Madrid 13
6. Almeria 11
7. Atlético Madrid 9
8. Getafe 9
9. Deportivo La Coruña 8
10. Mallorca 8
11. Valladolid 7
12. Espanyol 8
13. Málaga 7
14. Racing Santander 5
15. Athletic Bilbao 5
16. Osasuna 4
17. Numancia 4
18. Recreativo Huelva 4
19.Sporting Gijon 3
20. Real Betis 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve