Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.10.2008.

14:19

''Volkot ispred Bekama i Ovena''

Selektor reprezentacije Engleske Fabio Kapelo oduševljen je igrama Tea Volkota.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kapelo je najavio da će napadač Arsenala u predstojećim kvalifikacionim utakmicama za prvenstvo sveta dobiti prednost u odnosu na Dejvida Bekama i Majkla Ovena. Volkot je oduševio italijanskog stručnjaka het trikom u Zagrebu i uprkos tome što ima samo 19 godna praktično mu je osigurano mesto u startnoj postavi. Zbog toga je Kapelo nagovestio da Ovena najverovatnije neće ni uvrstiti u tim koji će igrati sa Kazahstanom i Belorusijom.

"Kada se pojavi tako dobar fudbaler, on mora da igra, bez obzira na to koliko ima godina. Momak ima i kvalitet i ogromno samopouzdanje i po svemu zaslužuje da igra. Uostalom, Dijego Maradona je igrao i sa 16 godina zato što je bio spreman, a spreman je i Teo", rekao je Kapelo.

Trofejni trener je na taj način nagovestio da bi Bekam u najboljem slučaju mogao da sedi na klupi, a što se tiče Ovena, Kapelo smatra da njegovi golovi sami po sebi nisu dovoljan razlog da ga uvrsti i nacionalnu selekciju.

"U poslednje vreme pokazuje da je u formi, ali da bi se igralo u reprezentaciji nije dovoljno samo postići po neki gol. Ne možete 89 minuta stajati na terenu i onda postići pogodak pa na osnovu toga ući u nacionalni tim. Za reprezentaciju treba više od toga. To, ipak, ne znači da sam već odustao od njega. Razmisliću još malo", rekao je Kapelo.

Reprezentacija Engleske 11. oktobra u Londonu igra sa Kazahstanom, a četiri dana kasnije u Minsku se sastaje sa Belorusijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve