Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.09.2008.

23:19

LK: Prošli Arsenal i Junajted

Fudbaleri Arsenala, Mančester junajteda i Liverpula plasirali su se u četvrto kolo engleskog Liga kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim Arsena Vengera bio je ubedljiv protiv Šefild junajteda – 6:0, ekipa Aleksa Fergusona savladala je Midlzbro 3:1, a Liverpul je bio bolji od Kru Aleksandrije sa 2:1. Prolaz dalje u utorak su obezbelili i Barnli (izbacio Fulam), Lids, Roteram i Svonsi.

Vengerove "tobdžije" ove sezone deluju veoma ozbiljno, pa Šefild junajted nije imao šta da traži na 'Emirejtsu'. Junak meča bio je supertalentovani Meksikanac Karlos Vela koji je postigao tri gola na ovoj utakmici.

Pored prošlogodišnjeg člana Osasune, istakao se i sve bolji Danac Niklas Bentdner koji je postigao dve pogotka. Strelac šestog gola bio je junior Džek Vilšir.

Razloga za slavlje bilo je i na 'Old Trafordu', ne toliko zbog očekivane pobede nad Midlzbroom, koliko zbog golgeterskog povratka Krstijana Ronalda. Sjajni Portugalac bio je strelac vodećeg gola Junajteda u 25. minutu.

Ipak, tim Gareta Sautgejta izjednačio je u 56. minutu preko Džonsona, ali meč je rešen deset minuta kasnije kada je Pogatec dobio direktan crveni karton. Brojčanu nadmoć Junajted je pretvorio u golove u 79. i 90. minutu, a strelci su bili veteran Gigs i Nani.

Težak meč odigrao je Liverpul koji je posle odličnih rezultata tokom vikenda napravio veliki kiks odigravši samo 0:0 sa Stoukom. Danijel Ager doveo je ekipu Rafe Benitesa do prednosti u 15. minutu, a deset minuta kasnije izjednačio je Majkl O'konor. Novu bruku na 'Enfildu' sprečio je mladi Brazilac Lukaš Leiva pola sata pre kraja.

Rezultati treće runde engleskog Liga kupa:

Arsenal – Šefild junajted 6:0
Barnli – Fulam 1:0
Lids – Hartepul 3:2
Roteram – Sautempton 3:1
Svonsi – Kardif 1:0
Votford – Vest Hem 1:0
Liverpul – Kru Aleksandrija 2:1
Mančester junajted – Midlzbro 3:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve