Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.09.2008.

23:11

Dan Tana: "Navijači su mi pretili"

VD predsednika FK Crvena zvezda Dobrivoje Tanasijević kaže da je zbog pretnji navijača dopustio igračima da na teren izađu u majicama „Pravda za Uroša“.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Trojica navijača su mi ušla u kancelariju, a kada sam ih upozorio da je tako nešto protivno svim fudbalskim propisima, oni su mi pretili, razbili mi saksiju sa cvećem. Rekli su da ih je baš briga za propise, da treba da platimo kaznu ako je bude. Rekli su da će da zapale stadion", rekao je Tanasijević posle sednice Upravnog odbora kluba".

Upitan da li se plaši za svoju bezbednost, Tanasijević je rekao:

"Imam 73 godine, dva-tri puta sam mogao da poginem, ali se ne plašim nikoga, pa ni smrti", naveo je on.

Tanasijević je apelovao da se policiji i sudskim organima omogući da rade svoj posao.

"Čestitam policiji i sudovima na istrazi. Nadam se da će biti korektni i verujem u njihovu dobru nameru".

Sportski direktor Zvezde Ilija Ivić već je, prema rečima Tanasijevića, dobio poziv da se u četvrtak javi policiji, mada se ne zna da li je to zbog incidenta na utakmici sa Jagodinom.

Tanasijević je rekao da odluku o nošenju majici nije odobrio niko iz uprave, stručnog štaba ili finansijera kluba i da je šokiran izjavama igrača koji su govorili suprotno.

"Trener Janeski je ovde tek deset dana, on ni ne zna ko je ko... Imali smo i obezbeđenje, ali sam bio šokiran kada sam navijače video na vratima svoje kancelarije. Utvrdićemo situaciju i ispitati odgovornost", objasnio je Den Tana.

Tanasijević je podsetio da je Zvezda ove sezone već imala problema sa navijačima.

"Udarali su igrače, lupali kola, ali ovo je katastrofalna glupost navijača, a najveću štetu imaće sam Uroš Mišić i njegovi drugari uhapšeni u sudu".

Upitan da li se plaši kazni, Tanasijević je rekao: "Neka svako radi svoj posao".

Prvi čovek Zvezde je rekao da niko iz uprave još nije razgovrao sa fudbalerima o događanjima u subotu.

Tanasijević je večeras potvrdio i da je račun Zvezde blokiran, jer jedan italijanski i francuski klub nisu isplatili ugovorene sume novca, ali je naveo da situacija nije alarmantna.

Zvezda bi zbog dešavanja na subotnjem meču sa Jagodinom mogla da dobije novčanu kaznu, ali i da igra pred praznim stadionom, a igračima preti suspenzija.

Fudbaleri Zvezde su na utakmici sa Jagodinom nosili majice sa natpisom "Pravda za Uroša", u znak solidarnosti sa navijačem "crveno-belih" Urošem Mišićem, koji je osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva pripadnika Žandarmerije Nebojše Trajkovića na meču sa kulskim Hajdukom u decembru 2007.

Na utakmici sa Jagodinom navijači Zvezde doneli su transparent na kojem je bila napisana preteća poruka sudiji koji je doneo presudu za Mišića, zbog čega je javno tužilaštvo pokrenulo istragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve