Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.09.2008.

22:53

Šalke siguran, ispao Keln

Fudbaleri Šalkea pobedili su Hanover rezultatom 2:0 u utakmici drugog kola Nemačkog kupa.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Verder je na gostovanju Aueu slavio sa 2:1, dok je Kotbus savladao Borusiju Menhengladbah sa 3:0. Hanza je posle produžetaka dobila Ajntraht u Frankfurtu sa 2:1, a Majnc je bio bolji od Kelna – 3:1. Leverkuzen je pobedio Augsburg sa 2:0, a u duelu Minhen 1860 – Duizburg u toku su produžeci.

Bizarna stvar dogodila se u Kotbusu, gde je sudija dosudio čak tri penala za domaćina. Jednom je bio precizan Dimitar Rangelov, a dva puta Ervin Skela, pa je Energi ubedljivo slavio. Srpski internacionalac Ivica Iliev igrao je za domaćina do 84. minuta.

Drugoligaš Aue namučio je Verder na svom igralištu, iako je trener tima iz Bremena Tomas Šaf izveo prvi tim na teren. Aue je poveo golom Fabijana Milera u 6., a izjednačio je Klaudio Pisaro u 25. minutu. Prolaz dalje Verderu obezbedio je švedski centarfor Markus Rozenberg pogotkom u 54. minutu. Srpski reprezentativac Duško Tošić presedeo je ceo meč na klupi.

Crnogorac Milorad Peković, bivši fudbaler OFK Beograda, postigao je treći gol za Majnc u pobedi nad Kelnom. Srđan Baljak je igrao 64. minuta, a Dragan Bogavac je bio na klupi za rezerve. Srbin Nemanja Vučićević nije dobio priliku da se istakne u dresu Kelna.

Stefan Kisling i Arturo Vidal bili su strelci u trijumfu Leverkuzena nad Augsburgom, a dva gola za Šalke dao je Hajko Vesterman. Mladen Krstajić igrao je celu utakmicu.

U sredu su na programu preostale utakmice 2. kola:

Kickers Offenbach – K arlsruher SC 19.00
FC Oberneuland – VfL Wolfsburg 19.00
SV Wehen Wiesbaden – Alemannia Aachen 19.00
Hamburger SV – VfL Bochum 19.00
Borussia Dortmund – Hertha BSC Berlin 19.00
Carl Zeiss Jena – FSV Frankfurt 20.30
Bayern München – FC Nürnberg 20.30
VfB Stuttgart – Arminia Bielefeld 20.30
SC Freiburg – 1899 Hoffenheim 20.30

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve