Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.09.2008.

19:41

Janakopulos prešao u Hal siti

Premijerligaš Hal siti potpisao je jednogodišnji ugovor sa grčkim fudbalerom Steliosom Janakopulosom.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Iskusni igrač sredine terena nije imao angažman od letos, kada je otpušten iz Boltona. Predsednik ’tigrova’ Pol Dufen bio je zadovoljan novim pojačanjem. „Veoma mi je drago što su okolnosti bile prave i što smo uspešno završili posao za obe strane. Stelios nam donosi veliko bogatstvo u klub – iskustvom, potencijalom i sposobnošću“, kaže Dufen.

Menadžer Hala Fil Braun verovatno je imao veliki uticaj na transfer, pošto je radio sa Janokopulosom dok je bio asistent Semu Olerdajsu u Boltonu.

Stelios Janakopulos ima 34 godine. Karijeru je počeo u Etnikosu 1992. godine, a posle dve sezone prešao je u Panilijakos. Potom je sedam godina branio boje atinskog Olimpijakosa, za koji je postigao 49 golova na 161 utakmici.

Godine 2003. prešao je u Bolton, a tadašnji menadžer Sem Olerdajs opisao ga je kao „odličnog fudbalera, čija je najveća vrlina ubacivanje iz drugog plana u napadačke akcije“. Proveo je pet sezona na Ribok stadionu i sada je novi član Hala.

Za reprezentaciju Grčke odigrao je 77 mečeva i dao 12 golova.

Konkurencija Grku u napadu Hala biće Marlon King, Danijel Kuzan, Kaleb Folan i Kreg Fagan. Hal siti , ne računajući poraz od Vigana (0:5), igra sjajno u Premijer ligi. Iz pet utakmica ’Tigrovi’ imaju 8 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve