Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.09.2008.

19:03

Platini: "Vengeru, manje pričaj"

Predsednik UEFA Mišel Platini kaže da menadžer Arsenala Arsen Venger više brine o biznisu nego o fudbalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Ja pričam o fudbalu, a on je pričao o biznisu. Molim Vengera, ali i ostale trenere, da prestanu", rekao je Platini. On je u intervjuu francuskom listu "Dofine Libere" takođe odbacio Vengerov i predlog drugih trenera, da se uvede video snimak na stadionu, kako bi se pomoglo sudijama. "Radujem se što Arsen Venger neće doživeti uvođenje video-snimka u fudbal"

Komentari Platinija usledili su pošto je menadžer Arsenala oštro kritikovao kupovinu Mančester sitija od strane bogatih vlasnika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i sve slične pojave u fudbalu.

Bivši francuski reprezentativac rekao je da je oduševljen pobedom rumunskog Kluža od 2:1 nad Romom u prvom kolu Lige šampiona.

"To je ono što fudbal čini divnim. A to ljudi kao Venger ne žele da vide, da mali klubovi pobeđuju velike jer oni samo vode računa o svojim poslovima", nastavio je obrušavanje na Vengera njegov zemljak.

Trener Arsenala Venger rekao je u izjavi za "L'Ekip" da je iznenađen Platinijevim agresivnim izjavama.

"Iznenađen sam agresivnim tonom koji je upotrebio Mišel Platini. Podržavam dobro finansijsko vođenje kluba i UEFA mora podjednako da podržava te ideje. Ja se borim za budućnost igre i fudbala", rekao je Venger.

Venger je branio svoj stav za korišćenje video snimaka na utakmicama rekavši da bi to donelo više pravde na fudbalskim mečevima.

"Istina je da podržavam video snimak kao pomoć za sudije, isto kao i ostali treneri, i mislim da bi UEFA trebalo da odigra važnu ulogu u tom procesu. Branim sportsku pravdu i UEFA bi trebalo da za to bude odgovorna“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve