Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.09.2008.

00:40

Tošić: "Hoću samo novu duplu krunu"

Zoran Tošić, fudbaler Partizana i reprezentativac Srbije, kaže da ne razmišlja o odlasku iz beogradskog kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

I pored toga što ga brojni mediji već 'sele' u inostranstvo momak koji je obeležio prvih pet kola Superlige Srbije i bio najbolji igrač Partizana u utakmicama u kvalifikacijama za ligu šampiona i Kupu UEFA kaže da mu je glavni cilj odbrana trofeja koje je i prošle sezone osvojio u crno-belom dresu.

"Dobro je dok je ovako, dok me pominju, dok me ima u javnosti, ali to me neće nimalo promeniti, jer znam kakav sam bio i na početku prošle polusezone, kada sam otvoreno govorio da mi nije mesto u startnoj postavi Partizana," kaže Tošić za 'Večernje novosti', "Sve mi ide kako treba, cilj mi je da svaku sledeću utakmicu odigram još bolje od prethodne, i da postignem gol."

Tošić je u poslednjoj prvenstvenoj utakmici na Banjici postigao dva gola i sa ukupno pet pogodaka vodi na listi strelaca Superlige Srbije.

"Mnogo mi je drago što nijedan od dva pogotka nije iz slobodnog udarca, pošto sam na tu temu sve rekao. Kod prvog gola uopšte nisam primetio kolika je daljina u pitanju, jer je situacija bila idealna pozicija za šut. Priznajem, ovo mi je najlepši pogodak u karijeri.

Žao mi je što Lazić nije pre mog drugog gola zatresao mrežu, već ko zna koji put prečku, ali sam srećom bio na pravom mestu da ispravim," rekao je Tošić.

Prošlog proleća Tošić je, posle nekoliko slabijih igara, postigao golove kojima je Partizan osvojio bodove u Zrenjaninu, Smederevu i na Banovom brdu. Ove jeseni igrao je za dve selekcije Srbije, olimpijsku i 'A', a na njega računa i selektor mladog tima Slobodan Krčmarević.

"Mislim da sam i na Olimpijskim igrama igrao dobro, mada me nije hteo gol. Sada se sve otvorilo, dobro mi ide, ali je još važnije da Partizan beleži uspehe. Moji ciljevi se poklapaju sa klupskim, želja mi je da sa ovim timom uđem u istoriju crno-belih kao prva generacija koja je uspela da odbrani duplu krunu.

Pored toga, nadam se da ćemo zabeležiti i neki vredan rezultat u Evropi," kaže Tošić, "Inostranstvo me trenutno ne zanima, bilo je priča da sam i pre dolaska u Partizan mogao da odem negde preko granice. Jedina mi je želja ta odbrana duple krune, a onda će verovatno biti i novi napad na Ligu šampiona, pa ćemo tek tada, a najviše se pita klub, videti šta će biti."

Tošiću je žao što neće moći da nastupa i za 'A' i za mladu reprezentaciju.

"Žao mi je što se poklapaju termini, a jednako bih voleo da nastupim i za mladi i za A tim. Moji želja i motiv su isti za obe reprezentacije, a svaku odluku selektora ću prihvatiti," rekao je Tošić.

Igrač koji je pažnju javnosti izazvao na Prvenstvu Evrope za mlade fudbalere 2007. godine u Holandiji, rođen je 28. aprila 1987. godine, a ima 37 prvenstvenih nastupa za Partizan, uz 13 postignutih golova, kao i četiri igre u Lav kupu Srbije i jedan pogodak.

U evropskim kupovima odigrao je dve utakmice i na obe postigao po gol.

Osam puta je oblačio dres 'A' reprezentacije, a deset puta bio član selekcije do 21 godine.

U Partizan je došao u avgustu 2007. godine iz zrenjaninskog Banata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve