Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.09.2008.

23:48

Tošić: "Ostvaren željeni rezultat"

Trener Partizana Slaviša Jokanović i igrači crno-belih zadovoljni su pobedom u Temišvaru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Beogradski klub je u Rumuniji pobedio rezultatom 2:1, u prvom meču prvog kola Kupa UEFA, i stekao velike izglede da se plasira u grupnu fazu. Jokanović kaže da je zadovoljan igrom svog tima tokom celog meča, izuzev u prvih 15 minuta, kada su Rumuni dominirali.

"Ekipa mora da igra dobro svih 90 minuta, a ko loše odigra nekih 15 minuta, to je takođe deo fudbala", rekao je Jokanović posle meča. "Rumunski navijači su pružili izvanrednu podršku svom timu u prvih četvrt sata igre, bio je to bitan faktor, jer je domaća ekipa bila dodatno motivisana. Kako je vreme proticalo, dolazili smo do igre, preuzimali kontrolu i ostvarili dobar rezultat".

Ključni detalj meča dogodio se u 34. minutu, kada je Zoran Tošić iz slobodnog udarca izjednačio.

"Igrali smo pametno, ostvarili smo rezultat koji smo priželjkivali", rekao je Tošić. "Slobodne udarce treniram svakog dana i uloženi rad mi se tako vraća. Čim sam video gde je prekršaj napravljen, znao sam da mogu da pogodim".

Strelac drugog gola Miloš Bogunović smatra da je presudilo Partizanovo iskustvo u evropskim utakmicama.

"Mislim da smo ostvarili cilj. Imamo rezultat koji nam omogućava da opuštenije uđemo u revanš. Mislim da je presudilo naše iskustvo, ne samo igračko, već i kao kluba – Partizan redovno igra evro-kupove i to nam je najvažnija prednost".

Portugalac Almami Moreira, koji je dva minuta pre Bogunovićevog gola pogodio stativu, upozorava da je obavljeno tek pola posla.

"Imamo dobar rezultat. Mislim da smo posle lošeg početka pojačavali. Kako smo pstizali golove, bilo je sve lakše. Bilo je sve više prostora za naše brže igrače, prilika za golove. Revanš će biti još teži. Oni su ovde mogli da kalkulišu i igraju oprezno, u Beogradu će morati da napadnu. Neće biti lako".

Radosav Petrović je na terenu proveo samo jedno poluvreme, zbog povrede zarađene sredinom pvog dela.

"Temišvar nije iznenadio. Igrali su snažan presing, agresivno kao svi rumunski klubovi. Puno se true i pojačavaju ritam, pa su opasni do samog kraja Srećom, dali smo gol na vreme pa je pritisak bio manji. Ovaj rezultat nam daje samo dobru osnovu za drugu utakmicu, ali ćemo tada morati da odigramo veoma ozbiljno".

Revanš u Beogradu igra se 2. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve