Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.09.2008.

21:51

Ajaks ubedljiv protv Borca - 4:1

Fudbaleri Ajaksa pobedili su u Beogradu Borac rezultatom 4:1, u prvom meču prvog kola Kupa UEFA.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pred oko šest hiljada ljudi na stadionu Partizana pogodak za tim za Čačka postigao je Darko Lazović u 51. minutu. Golove za četvorostrukog šampiona Evrope postigli su reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani u 12, Urugvajac Luis Suares u 37. minutu, a Klas Jan Huntelar bio je dvostruki strelac u 71. i 86. minutu utakmice. Revanš u Amsterdamu igra se drugog oktobra.

Golovi holandske ekipe u prvom poluvremenu demonstrirali su razliku u kvalitetu – Suares je prošao po desnoj strani pored Marića, uputio loptu u peterac, gde je Sulejmani primio loptu i imao vremena i da se ušeta u mrežu.

Usledila je serija prilika za izuzetno mladu postavu holandskog velikana, a drugi gol bio je prava egzibicija – Sulejmani je uzvratio Suaresu asistencijom, ovaj poslao fenomenalan lob iz mesta preko istrčalog Grahovca.

Borac u prvih 45 minuta nije stvorio praktično nijednu priliku za gol.

U drugom poluvremenu Čačani su se oslobodili straha i za hrabriji pistup nagrađeni su posle šest minuta, pogotkom Dragana Milovanovića na asistenciju Darka Lazovića, koji je pre samo tri dana napunio 18 godina.

Borac je nastavio da napada, stovrio nekoliko poluprilika, a odličan udarac Prtenjaka sa 18 metara atraktivnom paradom odbranio je Stekelnburg. Ajaks je, međutim, ubrzo vratio kontrolu, a u 71. minutu Klas jan Huntelar otklonio je neizvesnost pogotkom posle centaršuta.

Sulejmani je napustio teren 15 minuta pre kraja zbog lakše povrede, a u svlačionicu je otpraćen aplauzom. Najlepši trenutak utakmice viđen je u 86. minutu, kada je Huntelar praktično iz mesta poslao bombu pored same stative za konačnih 4:1.

Stadion Partizana, gledalaca 6000. Sudija: Stanislav Šukina (Rusija). Strelci: Milovanović u 50. za Borac, a Sulejmani u 12, Suares u 36. i Huntelar u 71. i 86. minutu za Ajaks. Žuti kartoni: Antić, Marić (Borac), Emanuelson (Ajaks).

Borac: Grahovac, Antić, Ignjatović, Dmitrović, Marić, Dragutinović, Lazović, Mugoša (Kocić), Prtenjak (Stojčev), Milovanović (Krnjinac), Stojanović.

Ajaks: Stekelenburg, Van der Vel, Oleger, Vermelen, Emanuelson, Fertongen, Sno (Lindgren), Suares, Sarpong (De Jong), Sulejmani (Leonardo), Huntelar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve