Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.09.2008.

18:30

Klajvert uči za trenera

Bivši reprezentativac Holandije Patrik Klajvert priprema se za posao trenera pod nadzorom stratega holandskog AZ Alkmara Luisa Van Gala.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Iskustvo je najvažnije u trenerskom poslu. Ukoliko želim da postanem dobar stručnjak, neophodno je da imam iza sebe veliki broj treninga", izjavio je bivši igrač Barselone. Holandski napadač je od prošle sezone, kada je igrao za Lil, bez angažmana.

"Sviđa mi se način na koji Van Gal vodi treninge u Alkmaru. Drago mi je što su mi ponudili da nekoliko dana nedeljno učim trenerski zanat. Pored treninga, učestvujem u analiziranju utakmica i pripremi različitih trenažnih varijanti. Kao što vidite, veoma sam zaposlen", rekao je Klajvert.

Pored Klajverta, veoma blizu ulasku u trenerske vode su i njegovi bivši saigrači Filip Koku, Mikael Rajziger i Denis Bergkamp, koji takođe pohađaju trenerski kurs kod Van Gala.

Patrik Klajvert je tokom karijere igrao za Ajaks, Milan, Barselonu, Njukasl, Valensiju, PSV i Lil.

Sa Ajaksom je 1995. godine osvojio Ligu šampiona postigavši pobedonosni pogodak u finalnoj utakmici protiv Milana.

Sa PSV-om i Barselonom osvojio je nacionalne šampionata, a za katalonski klub je na 182 utakmice 90 puta bio strelac. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 79 utakmica i postigao 40 golova.

Klajvert je član zlatne Ajaksove generacije devedesetih koju su činili i Edgar Davids, Klarens Sedorf i Edvin van der Sar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve