Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.09.2008.

17:24

Pretučeni navijači CSKA i Sparte

U dva odvojena incidenta u Zagrebu su u sredu oko ponoći napadnuti i pretučeni navijači moskovskog CSKA i praške Sparte.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Prema saopštenju zagrebačke policije, oba incidenta desila su se u Tkalčićevoj ulici, a najpre su nastradala petorica Čeha, koji su došli da prate utakmicu prvog kola Kupa UEFA između Dinama i Sparte koja se igra u četvrtak. "Nedaleko od katedrale, otprilike njih 25, maskirani i naoruzani bokserima i bejzbol palicama pet minuta su nas udarali gde su stigli", rekao je jedan od povređenih Čeha.

Huligani su se rezbežali pre dolaska policije, a prema rečima predstavnice za štampu zagrebačke policije Aleksandre Ljube, na Klinici za traumatologiju utvrđeno je da svi imaju lakše telesne povrede.

Gotovo na istom mestu, u centru Zagreba, nešto posle ponoći huligani su napali i dvojicu navijača moskovskog CSKA, koji takođe u četvrtak u prvom kolu Kupa UEFA igre protiv Slaven Belupa.

Oni su lakše povređeni, a lekarska ekipa pomoć im je ukazala na licu mesta.

Iako prašku Spartu uglavnom prati jedna do dve hiljade navijača, u strahu od odmazde Bed Blue Boysa, u Zagreb je stigla samo manja grupa . Razlog za to se desio pre nego što je odlučeno da će hrvatski i češki klub igrati međusobno u kupu UEFA.

Navijači Sparte su početkom avgusta na utakmici sa Mladom Boleslav u Pragu razvili velike transparente sa porukama na češkom jeziku "Mladiću, Karadžiću, držite se", "Slovene ne može niko da zavadi" i "Smrt EU".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve