Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.09.2008.

14:59

Pantić: "Aguero može sve"

Legendarni fudbaler Atletiko Madrida, Milinko Pantić, smatra da za Serhija Aguera „granice ne postoje“.

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Pantić je pre Aguera bio poslednji strelac za Atletiko Madrid u Ligi Šampiona, a mladi Argentinac je sa dva gola bio najzaslužniji za trijumf španskog kluba na PSV-om iz Ajndhovena u gostima od 3:0. Pantić je u intervjuu za "Marku" izjavio kako veruje da Aguero ima sve što je potrebno da postane legenda „jorgandžija“.

Dečko ima sve i može da učini bilo šta. On je zaista toliko dobar. Deluje kao da ima 30 ili više godina. Njegov drugi pogodak protiv PSV-a je pokazao šta on može. Trenutno je srećan i nalazi se na pravom mestu“.

Verujem da će ostati dugo u Atletiku, iako Robinjov slučaj pokazuje da je ipak na igraču da odluči kada će da ide“, dodao je Pantić.

Pantić i dalje prati svoj bivši klub i veruje da Atletiko konačno može da osvoji neki trofej ove sezone.

Uživao sam gledajući utakmicu protiv PSV-a i svako bi trebalo da bude veoma ponosan. Bio je to veliki dan. Tim je bio ozbiljan i mislim da nameravaju da sve osvoje“, dodao je bivši fudbaler Atletika.

Pantić je karijeru počeo u Partizanu, gde je proveo šest sezona. Posle toga provodi četiri godine u Grčkoj, pre nego što ga aktuelni selektor Srbije, Radomir Antić, doveo u Atletiko Madrid.

Miliko Pantić u Madridu provodi tri sezone, gde je u prvoj, fenomenalnim igrama bio najzaslužniji za osvajanje duple krune. Te čuvene sezone 1995/96, Pantić je sa deset golova i nebrojeno asistencija na ’Visente Kalderonu’ stekao kultni status i obožavanje pokojnog predsednika kluba, Hezusa Hila, prema čijoj želji trofejnu salu kluba krasi i Pantićeva statua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve