Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.09.2008.

02:17

Temišvar - Partizan, Borac - Ajaks

U četvrtak uveče preostali predstavnici Srbije Partizan i Borac igraju mečeve prve runde Kupa UEFA.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan od 19.45 po našem vremenu gostuje u Temišvaru, gde će se sastati sa istoimenim rumunskim klubom. Na stadionu crno-belih u Beogradu od 21 čas čačanski Borac dočekaće četvorostrukog prvaka Evrope, amsterdamski Ajaks. Revanši se igraju 2. oktobra u Beogradu i Amsterdamu.

Partizan u Temišvar putuje kao umereni favorit. Crno-beli su u evropskim okvirima daleko ozbiljnije ime od svog domaćina, a u poslednjih nekoliko godina uspevali su da se izbore sa rivalima iz Rumunije.

U međuvremenu je rumunski fudbal izuzetno napredovao, liga naših severoistočnih suseda je šesta u Evropi, ima dva tima u Ligi šampiona i 5 u Kupu UEFA, a u dosadašnjim evropskim nastupima Rumuni su pokazali da su veoma opasni.

Pročitajte izjave igrača Partizana pred polazak u Rumuniju. Partizan je u Banat doputovao bez povređenog Paunovića, a na treningu dan pred meč povredio se i Fejsa.

Pročitajte detalje iz istorije rumunskog kluba, podsetite se i problema sa kojima se suočavao, reakcija klupskih čelnika, kao i rezultata rumunskog kluba u nacionalnom prvenstvu.

Konačno, podsetite se i reakcija igrača i čelnika srpske i rumunske ekipe na žreb.

Borac je poptuni autsajder u duelu sa ekipom, koja je četiri puta bila šampion Evrope, a prošle sezone je osvojila drugo mesto u Erediviziji.

Međutim, Ajaks je klub u krizi, to je potvrdilo ispadanje od zagrebačkog Dinama u Kupu UEFA prošle godine, kao i neuspeh u holandskom plej ofu za ligu šampiona protiv Tventea.

Pročitajte izjave predstavnika Borca.

Upoznajte se sa istorijom i aktuelnim trenutkom Ajaksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve