FIFA suspendovala Sašu Papca

Svetska fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je u petak fudbalera Rendžersa Sašu Papca na pet dana neigranja.

Izvor: B92 Bosna i Hercegovina, Škotska
Podeli

FIFA je Papca suspendovala na zahtev N/FSBiH, a na insistiranje selektora Miroslava Ćire Blaževića pošto se nije odazvao pozivu selektora BiH za kvalifikacione utakmice za SP 2010. Papac se nije odazvao pozivu za prijateljsku utakmicu sa Bugarskom i prve dve kvalifikacione utakmice za SP. Blažević je nakon toga najavio da će tražiti suspenziju za igrača Glazgov Rendžersa.

U petak su iz N/FSBiH poručili da je iz FIFA stigao dopis kojim se potvrđuje da je Papac suspendovan, te tako nema pravo nastupa na subotnjoj utakmici škotske Premijer lige protiv Kilmarnoka.

Papac prema pravilima FIFA neće imati pravo nastupa za Randžerse u periodu od pet dana nakon poslednje utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine na koju se nije odazvao.

Reprezentacija BiH je u subotu u prvom kolu kvalifikacija za SP izgubila na gostovanju u Španiji 1:0, da bi četiri dana kasnije u Zenici deklasirala reprezentasiju Estonije 7:0.

28-godišnji odbranbeni igrač u karijeri je nastupao za Široki Brijeg, Kerten i Austriju iz Beča iz koje je 2006. godine prešao u Glazgov Rendžers.

Saša Papac je reprezentativac Bosne i Hercegovine od 2002. godine, za nacionalni tim odigrao je 25 utakmica.

Fudbal

Jamajčani smenili Simoeša

On je jedini trener koji je uspeo da selekciju Jamajke odvede na šampinat sveta, 1998. godine u Francuskoj. Jamajka će sa novim selektorom pokušati da zabeleži

Fudbal petak 12.09. 11:41 Komentara: 5

U Lozani o sudbini Katara

"Nije bilo zahteva umešanih strana da se nalazi suda hitno objave. Biće odloženo dok se sve strane ne obaveste, što bi moglo da potraje nekoliko nedelja",

Fudbal petak 12.09. 11:50 Komentara: 1