Nova vest
Fudbal

Petak, 12.09.2008.

18:40

Danski selektor hvali Srbe

Izvor: uefa.com

Autor:uefa.com

Default images

Selektor mlade danske fudbalske reprezentacije, Keld Bordingard, počeo je da razmišlja o prednosti koje bi švedsko domaćinstvo moglo da znači njegovom timu, ukoliko eliminiše Srbiju. Ipak, u prvoj izjavi posle žreba ishvalio je svog budućeg rivala u baražu za odlazak na evropsko prvenstvo.

"Srbija je mnogo napredovala, prošle godine su u Holandiji igrali finale, a u grupi su bili impresivni", rekao je danski selektor.

"Očekujem veoma težak dvomeč. U sredu su pobedili Švedsku, tako da ću najviše informacija dobiti upravo od mojih švedskih kolega", izjavio je Bordingard. On je izrazio nadu da bi blizina odigravanja evropskog prvenstva bila od veliog značaja danskim navijačima:

"Bilo bi divno kada bi pobedili Srbiju i stigli do završnice, jer će Danci moći u velikom broju da dođu do Švedske i vide naše talente. U stanju smo da izbacimo svakoga, pa i Srbiju i učinimo taj poslednji korako do završnog turnira", ponadao se danski selektor.

Prvi meč Danci i Srbi igraju 11. ili 12. oktobra u Danskoj, dok je revanš četiri dana kasnije u našoj zemlji. Finalni turnir igra se od 15. do 29. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve