Nova vest
Fudbal

Petak, 12.09.2008.

11:50

U Lozani o sudbini Katara

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Sud za sportsku arbitražu (CAS) objavio je da će mu trebati "nekoliko nedelja" da odluči da li da kazni Katar zato što je u kvalifikacionom meču za Svetsko prvenstvo izveo igrače bez prava nastupa. CAS je u sredu saslušao žalbu šampiona Azije Iraka, koji je naveo da je tim ostao bez mesta u poslednjem krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine zato što je za Katar igrao rodjeni Brazilac Emerson.

"Nije bilo zahteva umešanih strana da se nalazi suda hitno objave. Biće odloženo dok se sve strane ne obaveste, što bi moglo da potraje nekoliko nedelja", rekao je generalni sekretar suda Matje Reb.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je Emersona kada je otkrila da je igrao za mlađe selekcije Brazila koristeći svoje staro ime, Marsio Pasoš De Albukerke.

FIFA je, međutim, oslobodila Katar bilo kakve odgovornosti, uprkos sopstvenom pravilu prema kome "tim koji izvede igrača bez prava nastupa službeno gubi meč na kome se to desilo".

Emerson je i 2006. godine imao problema sa fudbalskim vlastima, pošto je falsifikovao datum rođenja na zvaničnom dokumentu. Igrao je za Katar u pobedi nad Irakom, koja je poraženom timu okončala nade da će se naći na Mundijalu posle 24 godine.

Katar je trenutno prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi, posle pobede i poraza u prva dva meča poslednjeg kruga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve