Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.09.2008.

22:08

Škot na probi u Partizanu

Škotski fudbaler Džejmi Meklaski došao je u Beograd, na probu za ulazak u tim Partizana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meklaski je rođen 6. novembra 1987. godine, ponikao u Hajbernijanu, a 2003. je sa 16 godina i 91 danom postao najmlađi igrač u istoriji Škotske premijer lige. Škot igra na poziciji krila, krhke je fizičke konstitucije, ali je odličan tehničar.

Kao 17-godišnjak Meklaski je odigrao 14 mečeva za edinburški klub, ali je u narednih godinu dana nastupio još 13 puta, a u drugoj polovini sezone 2006/2007 nije nijednom ušao u igru.

On će u naredne tri nedelje trenirati u SC teleoptik, gde će ga najpre pratiti tronedeljnih treninga u Beogradu Zvonko Varga i Igor Spasić, a konačni sud doneće Slaviša Jokanović.

"Oduševljen sam atmosferom, organizacijom, uslovima, voleo bih da ostanem. Trudiću se da se pokažem u što boljem svetlu", rekao je Meklaski.

Ugovor mu je istekao u leto 2007, posle čega je prošlu sezonu proveo u Sent Džonstonu. Međutim, zbog velikih problema sa povredama odigrao je samo pet mečeva za klub iz Perta.

Meklaski je visok samo 168 centimetara, a idol iz detinjstva bio mu je Paolo di Kanio, sa kojim volim da se upoređuje po igri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve