Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.09.2008.

18:52

Đanfranko Zola trener Vest Hema

Đanfranko Zola postao je novi trener Vest Hema nakon što je potpisao trogodišnji ugovor.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši napadač Čelsija zameniće na mestu menadžera "čekićara" Alena Kurbišlija koji je podneo ostavku prošlog vikenda uprkos dvema pobedama u prva tri kola Premijer lige. Zola je odmah po dolasku u London najavio da će njegova ekipa igrati izrazito ofanzivan fudbal. "Znam samo jedan način da igram fudbal, napadački. Želim da ljudi uživaju, zato valjda i igramo, zar ne?"

Zola, koji je bio asistent Pjerluiđiju Kaziragiju u mladoj reprezentaciji Italije, priznao je da se šansa da bude menadžer kluba iz istočnog Londona ne odbija tako lako i pored rivaliteta sa Čelsijem.

"Znam da su Čelsi i Vest Hem veliki rivali, ali to neće predstavljati problem. Moja igračka karijera je prošlost, sada sam trener. Ovo je nova avantura za mene. Proveo sam sedam godina u Čelsiju i to su bile najbolje godine u mojoj karijeri. Voleo sam da igram na Stenford Bridžu ali navijači moraju shvatiti da imam novu karijeru", izjavio je Zola.

Bivši reprezentativac Italije igrao je za Čelsi od 1996 do 2003 i na 249 utakmica postigao je 89 golova. Zola je karijeru završio u Kaljariju 2005 nakon 21 godine profesionalnog igranja fudbala.

Zola je u karijeri nastupao još za Nureze, Tores, Napoli i Parmu. Ukupno je odigrao 619 utakmica i postigao 222 gola.

Za reprezentaciju Italije igrao je na 35 mečeva, a deset puta je bio strelac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve