Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.09.2008.

14:53

Janevski: "Potrebno je vreme"

Novi trener FK Crvena zvezda Čedomir Janevski izjavio je da će mu biti potrebno vreme da se upozna sa timom.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Janevski je takođe istakao da veruje da za taj klub sezona nije izgubljena. "Zvezda je veliki evropski klub, koji poznajem još iz vremena stare Jugoslavije. Biće mi potrebno nekoliko nedelja da vidim sa čime raspolažem. Imamo veliki zaostatak u prventsvu, ali verujem da ništa još nije izgubljeno", rekao je Janevski na predstavljanju novinarima.

Janevski koji je radio u belgijskom Brižu i grčkom Olimpijakosu, rekao je da igrači Zvezde imaju potreban kvalitet za veliki klub.

"Rano je da pričam o igračkom kadru, ali do januara neće biti promena. Svi igrači koji su letos došli, nisu stigli slučajno u Zvezdu. Siguran sam da imaju potreban kvalitet i da mogu da daju više", naveo je Janevski.

Novi trener "crveno-belih" dodao je da je svestan da klub i javnost imaju velika očekivanja.

"Radiću na tome da u što kraćem roku vratimo Zvezdu na nivo koji ona zaslužuje", zaključio je Janevski koji je sa beogradskim timom potpisao jednogodišnji ugovor.

Novi sportski direktor Zvezde Ilija Ivić koji je takođe zvanično predstavljen, rekao je da ne želi da obećava rezultate, već da odmah počne da radi na poboljšanju stanja u klubu.

"Vratio sam se posle 14 godina u klub i počinjem novu karijeru u Zvezdi. Velika je ovo obaveza, jer znam ko je sve sedeo na ovom mestu pre mene. Ne želim da obećavam, jer je pred nama veliki posao", kazao je Ivić.

Ivić je istakao da kriza u kojoj se nalazi Zvezda nije nerešiva, ako čelni ljudi imaju jasan plan i cilj.

"Svaki tim može da se nađe u ovakvoj situaciji. Samo uz jasnu strategiju i viziju možemo da izađemo iz krize i verujem da ću opravdati očekivanja", izjavio je Ivić.

Sportski direktor Zvezde je izrazio uverenje da će trener Janevski u narednih godinu dana potvrditi kvalitet i potencijal zbog kojih je doveden u klub.

"Radi se o stručnjaku koji dugo radi u evropskim klubovima. Verujem da će se veoma brzo pokazati, ali mu treba dati vremena, kao i nama u upravi", zaključio je Ivić.

Janevski je na klupi Zvezde zamenio Čeha Zdenjeka Zemana koji je sporazmuno raskinuo ugovor sa klubom. Ivić je na mestu sportskog direktora doša umesto Gorana Bunjevčevića koji je podneo ostavku.

"Crveno-beli" su u prva tri kola prvenstva osvojili samo jedan bod, a u Kupu UEFA su eliminisani od kiparskog Apoela u drugom kolu kvalifikacija za Kup UEFA.

Fudbaleri Zvezde će u četvrtom kolu Meridijan Superlige u nedelju gostovati ekipi Čukaričkog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve