Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.09.2008.

14:43

Englezi se žale zbog rasizma Hrvata

FA Engleske prijaviće FIFA Nogometni savez Hrvatske zbog rasističkih ispada navijača na utakmici odigranoj u sredu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Engleska je na terenu "demolirala" selekciju Hrvatske i pobedila rezultatom 4:1, a dodatnu štetu nacionalnom savezu i reprezentaciji naneo je deo navijača koji su majmunskim kricima vređali napadača Vigana Emila Heskija.

"Sve sam čuo, ali nisam reagovao jer sam bio potpumno koncentrisan na utakmicu. Kada se takve stvari dešavaju, najbolje ih je ignorisati i igrati dalje. Video sam da takvim ponašanjem navijača nisu bili zadovoljni ni hrvatski igrači, ali taj problem i ne treba da rešavaju fudbaleri, već funkcioneri", rekao je Heski.

Fudbalska asocijacija Engleske je saopštila da će veoma brzo poslati i zvaničan zahtev da FIFA reaguje povodom tih incidenata i gotovo je izvesno da Hrvatski nogometni savez neće moći da izbegne kaznu.

"Za nas je neprihvatljivo bilo kakvo rasistiško ponašanje i zbog toga ćemo veoma brzo uložiti i zvaničnu žalbu zbog vređanja našeg igrača Heskija", navodi se u saopštenju FA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve