Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.09.2008.

00:21

Janković: "Odlučio ulazak Anelke"

Reprezentativci Srbije žale zbog poraza od Francuske (1:2), ali i dalje su optimisti u pogledu plasmana na Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u Sen Deniju izgubila od Francuske rezultatom 2:1, posle odličnog prvog poluvremena i očiglednog pada u nastavku. Jedan od najboljih u timu Radomira Antića Boško Janković ocenio je posle utakmice da je utakmica prelomljena na poluvremenu, kada je umesto Karima Benzeme u igru ušao Nikola Anelka.

"Ključni momenat utakmice bio je ulazak Nikole Anelke, koji je odigrao mnogo bolje nego u prvom poluvremenu neprimetni Benzema", rekao je Janković. "Žalim za propuštenim prilikama, ali mislim da ništa nije gotovo, ima još osam utakmica do kraja kvalifikacija".

Vladimir Stojković je u prvom delu bio siguran u svakoj situaciji. U nastavku je golman srpskog tima stavljen na ozbiljna iskušenja, odbranio je sve što je mogao, ali nije imao nikave šanse protiv Anrija i Anelke.

"Očekivao sam da neću primiti gol, naraočito kada sam video kako protiče prvo poluvreme. Mislim da su Francuzi imali dosta sreće, naročito kod prvog gola. Smatram da će Srbija sigruno pobediti Francuze u Beogradu i revanširati im se", dodao je Stojković.

Nemanja Vidić je bio, kao i obično, stub srpske odbrane, a u nekoliko navrata bio je izložen situacijama 1 na 2. Vidić je takođe optimista.

"Verovatno smo mogli bolje da intervenišemo kod golova", rekao je defanzivac Mančester Junajteda. "Međutim, nije sramota izgubiti od Francuske u Parizu. Uovim kvalifikacijama ima još dosta da se igra".

Sledeći meč selekciju Srbije očekuje 11. oktobra u Beogradu sa Litvanijom.

Pročitajte izveštaj sa utakmice, kao i izjave selektora Srbije i Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve