Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.09.2008.

15:21

Predstavljanje Ilije Ivića u utorak

Novi sportski direktor Crvene zvezde Ilija Ivić biće predstavljen sportskoj javnosti u utorak u klupskom Medija centru.

Izvor: B92, www.crvenazvezdafk.com

Autor:B92, www.crvenazvezdafk.com

Default images

Nepunih sedam dana posle prihvatanja ostavke Gorana Bunjevčevića, crveno-beli su dobili novog sportskog direktora, koji ima za cilj da se bavi sportskim pitanjima u našem najtrofejnijem klubu.

Prvi zadatak Ivića svakako će biti izbor novog šefa stručnog štaba Crvene zvezde, posle sporazumnog prekida saradnje sa dosadašnjim trenerom Zdenjekom Zemanom. Uz to, Ivić će pokušati da "podigne" ekipu, koja je u novoj sezoni bez pobede.

"Dolazak u Crvenu zvezdu za mene predstavlja veliki izazov. Marakana je moja druga kuća i želim da pomognem crveno-belima, koliko je to u mojoj moći. Zvezda je veliko ime evropskog i svetskog fudbala i pokušaćemo zajedničkim snagama da je podignemo i vratimo na mesto koje joj pripada", rekao je Ivić.

Ilija Ivić je tokom fudbalske karijere igrao u Srbiji (Proleter, Crvena zvezda), Italiji (Torino) i Grčkoj (Olimpijakos, Aris i AEK). Nakon toga, veoma dobro se snašao i u sportsko-poslovnim vodama, kada je uspešno radio kao tehnički direktor u AEK-u i Olimpijakosu.

Za vreme njegovog mandata, tim atinskog AEK-a je dva puta bila vicešampion Grčke i ostvarila plasman u ligaški deo Lige šampiona, a po njegovom prelasku u Olimpijakos istoimena ekipa je osvojila duplu krunu i prvi put u istoriji grčkog fudbala uspela da prođe ligaški deo u najznačajnijem evropskom klupskom takmičenju - Ligi šampiona.

Ivić je u tri sezone koliko je nosio dres Crvene zvezde od 1991. do 1994. odigrao 58 utakmica i postigao 29 golova. Sa beogradskim crveno-belima ima osvojenu titulu prvaka i nacionalni Kup. Jedan od svakako najlepših trenutaka u svojoj igračkoj karijeri Ilija Ivić je doživeo kao član ekipe Crvene zvezde 1991. godine kada je klub postao prvak sveta u Tokiju.

Inače, Ilija Ivić ima 37 godina, oženjen je i otac troje dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve