Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.09.2008.

12:42

Figaro: "Pobeda ili smena Domeneka"

Ugledni francuski list Figaro najavljuje smenu selektora Rejmona Domeneka, ako Francuska u sredu ne pobedi Srbiju.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Francuzi su u subotu piočeli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2010. godine šokantnim neuspehom u Beču (1:3), što je dokazalo da debakl na Evropskom prvenstvu (poslednje mesto u grupi, jedan gol i jedan bod) nije doneo otrežnjenje vicešampionu sveta. "Sudbina selektora francuske fudbalske reprezentacije zavisi od utakmice protiv Srbije", mišljenje je sportskih komentatora u Francuskoj.

Predstavnici Francuske fudbalske federacije, iako nezadovoljni Domenekovim nastupom na početku kvalifikacija za svetsko prvenstvo, ne žele da ga se odreknu pre meča protiv Srbije, piše "Figaro" i zaključuje da će u slučaju poraza sadašnji selektor nacionalnog tim Francuske,"svakako biti primoran da se odrekne svoje selektorske fotelje".

" I u slučaju nerešenog rezultata, Domenek će morati da ode", piše francuski dnevnik.

Pozicija francuskog selektora je uzdrmana još u junu, posle EP, a bečki debakl pojačao je pritisak.

"Loši rezultati francuske reprezentacije nisu jedini problem", komentariše "Figaro" i dodaje da "raste nepopularnost selektora, koga će publika sigurno izviždati u sredu".

"Figaro" zaključuje da u Francuskoj vlada opšte nezadovoljstvo nacionalnom ekipom, što je izazvalo i pad gledanosti njihovih utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve