Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.09.2008.

06:22

Amerikanci pokorili Havanu

Fudbalske reprezentacije Meksika i SAD potvrdile su dominaciju u Konkakaf zoni kvalifikacija za SP.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Amerikanci su na istorijskom gostovanju na Kubi pobedili 1:0, dok su Meksikanci pred svojom publikom potukli Jamajku 3:0. Trinidad i Tobago igrao je sa Gvatemalom nerešeno, dok su Hondurašani slavili u Kanadi 2:1. U trećoj grupi domaće selekcije El Salvadora i Kostarike ostvarile su lake i izuzetno ubedljive pobede.

Meč dana igrao se u Havani, a odlučen je pet minuta pred kraj prvog poluvremena. Kubanska odbrana nespretno je reagovala, a vezni igrač Fulama Klint Dempsi (na slici) pogodio mrežu sa 7 metara. U Port ov Spejnu Trinidađani su poveli u 84. minutu golom nekadašnjeg učenika na Old Trafordu Kiona Danijela, ali je duboko u sudijskoj nadoknadi Karlos Santiso izborio bitan bod za Gvatemalu.

Meksiko je na stadionu Asteka iskoristio situaciju – uragan Gustav sprečio je da se meč igra na Jamajci, pa je domaćinstvo zamenjeo, a El Tri će prve tri utakmice igrati kod kuće. Posle nesigurne pobede nad Hondurasom ovog puta su Eriksonovi igrači bili sigurni i pobedili ubedljivo, golovima Guardadea, Arsea i Magaljona. Ramon Nunjes nije dao gol u klupskim mečevima godinu i po dana, ali je u Montrealu pogodio dva puta u devet minuta, dovoljno za pobedu Hondurasa. Gol za Kanađane dao je Adrijan Seriju, nekada igrač Milvola.

Salvadorci su ispratili selekciju Haitija sa pet golova u mreži i time se iskupili za poraz protiv Kostarike. Predvodio ih je tandem 20-godišnjaka Rodolfo Selaja – Sesar Larios, prvi je postigao tri, a drugi jedan gol. Posao im je olakšalo isključenje Pjera Rišara Brinija već posle 13 minuta.

Kostarika je stigla do druge pobede u grupi, na još ubedljiviji način – 7:0 protiv Surinama. I u San Hoseu gostujući igrač je isključen u prvom poluvremenu (Rinaldo Lupson). Do tada je već dva gola dao veteran Frojlan Ledesma (na slici), nekadašnji igrač Ajaksa, a u drugom delu još pet igrača upisalo se u strelce.

Treća faza igraće se do novembra. Po dva tima iz svake grupe ulaze u završnu fazu kvalifikacija, šestočlanu grupu u kojoj se od 11. februara do 14. oktobra 2009. godine sastaje svako sa svakim po dva puta (ukupno 10 kola). Tri najbolja idu na Svetsko prvenstvo, četvrtoplasirani će u baraž sa petom ekipom Južne Amerike.

Konkakaf zona, drugo kolo treće faze:

Grupa 1
Trinidad i Tobago – Gvatemala 1:1
Kuba – SAD 0:1
Tabela: SAD 6, Trinidad 4, Gvatemala 1, Kuba 0

Grupa 2
Meksiko – Jamajka 3:0
Kanada – Honduras 1:2
Tabela: Meksiko 6, Honduras 1, Kanada 1, Jamajka 1

Grupa 3
El Salvador – Haiti 5:0
Kostarika – Surinam 7:0
Tabela: Kostarika 6, Salvador 3, Haiti 1, Surinam 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve