Nova vest
Fudbal

Subota, 06.09.2008.

22:49

Senzacije u grupi sedam

Prvi dan takmičenja u grupi 7 kvalifikacija za SP 2010. godine doneo je šokantne neuspehe prvih favorita Francuske i Rumunije.

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Fudbaleri Litvanije pobedili su kao gosti Rumuniju rezultatom 3:0, u prvom meču sedme grupe. U grupi u kojoj se nalazi i reprezentacija Srbije, i u drugom meču viđeno je veliko iznenađenje, pošto je Austrija na svom terenu savladala Francusku sa 3:1.

Litvanci su na gostovanje u Kluž otišli da pokušaju da 'otkinu' bod Rumunima, a vratili su se sa tri boda i tri postignuta gola. Stankevičius je u 31. minutu postigao gol, a Rumuni su dotučeni u poslednjih 20 minuta. Prvo je Mikuliunas u 70. povećao na 2:0, a četiri minuta pre kraja Kalonas je postavio konačan rezultat meča.

Litvanci su tako posle prve runde neočekivano izbili na čelo tabele u sedmoj grupi, a u sredu na svom terenu dočekuju još jedno veliko iznenađenje, Austriju.

Austrijanci su u Beču potpuno nadigrali favorizovane Francuze, i na kraju su slavili sa 3:1. Tragičar meča je svakako bio defanzivac Rome Filip Mekse. Austrijanci su poveli u osmom minutu golom Janka, a tri minuta pre kraja prvog dela Mekse je autogolom duplirao prednost Austrijanaca.

Tim Rajmona Domeneka vratio se u meč u 62. minutu golom Sidnija Govua, ali je sve rešeno 17 minuta pre kraja. Ivanšic je izveo korner sa desne strane, a Mekse je u pokušaju da zaustavi jednog fudbalera Austrije napravio očigledan penal. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Ivanšic, i stadion u Beču je eksplodirao.

Pored duela Francuska – Srbija i Litvanija – Austrija, u sredu se u okviru ove grupe igra i meč Farska Ostrva – Rumunija.

Grupa 7:

Litvanija 3
Austrija 3
Srbija 3
Farska Ostrva 0
Francuska 0
Rumunija 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve