Nova vest
Fudbal

Subota, 06.09.2008.

21:15

Benites: "Sve je teže osvojiti PL"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener engleskog fudbalskog kluba Liverpula Rafael Benites rekao je da su male šanse da njegova ekipa osvoji titulu pošto funkcioneri kluba nisu želeli da potroše mnogo novca na dovodjenje novih igrača. "Takmičenje u Premijer ligi je svake godine sve teže, jer mnogo ljudi troši mnogo novca. Španska liga je fantastična, ali engleska liga je bolja i mnogo teža", rekao je Benites u izjavi za klupski sajt.

Španac se posebno uznemirio kada su investitiori iz Abu Dabija, koji su kupili Mančester siti, za samo jedan dan uspeli da se dogovore sa Real Madridom i za 58 miliona dolara kupe Brazilca Robinja.

Najskuplji fudbaler kojeg je Benites doveo na "Enfild" je Robi Kin, za kojeg su "crveni" Totenhemu platili 37,9 miliona dolara. Vlasnici Liverpula Džordž Žilet i Tom Hiks nisu želeli da odobre sredstva za dovodjenje kapitena Aston Vile Gareta Berija.

Navijači Liverpula 18 godina čekaju na 19 titulu šampiona Engleske, ali Benites je rekao da je i petogodišnje uzastopno učešće tog kluba u Ligi šampiona veliko dostignuće.

"Ako vlasnici klubova nastave da troše mnogo, mnogo novca, želeće da njihove ekipe ostvaruju dobre rezultate. Ali, koliko klubova može da osvoji titulu? Samo jedan! Ekipe u koje je uloženo mnogo novca, a koje ne osvoje titulu, samo će biti pod velikim pritiskom vlasnika i tada će se napraviti mnogo problema", rekao je.

Benites je dodao da je njegova ekipa bolja nego što je bila ranije.

"Unapredjujemo ekipu svake godine i postali smo mnogo bolji. Znamo da smo bolji nego ranije, ali, možda su i neke druge ekipe sada bolje. Pogledajte Mančester siti", rekao je Benites.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve