Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.09.2008.

19:49

Saha u Evertonu, Obina bez dozvole

Francuski fudbaler Luj Saha potpisao je ugovor sa Evertonom, nakon što je prošao lekarske preglede u tom liverpulskom klubu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Tridesetogodišnji Saha dogovorio se o dvogodišnjoj saradnji, uz mogućnost da se saradnja produži na još godinu dana. Everton je u svoje redove želelo da dovede i nigerijskog reprezentativca Viktora Obinu, ali su britanske vlasti odbile njegov zahtev za radnu dozvolu.

Milanski Inter je Obinu prošlog meseca kupio od Kijeva, ali želi da ga prosledi Evertonu na pozajmicu.

"Predsednik Evertona Bil Kenrajt, trener Dejvid Mojes i sekretar kluba Dejvid Harison prisustvovali su saslušanju u Londonu, i uprkos njihovim objašnjenjima i zahtevima Obinin zahtev za radnu dozvolu je odbijen", rekao je portparol Evertona Ijan Ros.

Ros je dodao da je zahtev odbijen jer nigerijski reprezentativac nije ispunio zadate kriterijume, kako se navodi, nema dovoljno međunarodnog iskustva.

Fudbaleri van Evropske unije moraju da odigraju 75 odsto takmičarskih utakmica nacionalnog tima za poslednje dve godine, kako bi dobili radnu dozvolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

4 h

U fokusu

Vidi sve