Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.09.2008.

15:43

Fudbaleri Srbije počeli pripreme

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je u ponedeljak pripreme za kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Na klupi nacionalnog tima u meču sa Farskim Ostrvima u subotu debitovaće Radomir Antić. "Želja nam je da se prepozna naš napor da budemo pravi predstavnici svog naroda. Ne bih se prihvatao ovako odgovorne funkcije da ne verujem u ove igrače", rekao je Antić na konferenciji za novinare u Kovilovu.

"Orlovi" će kvalifikacije za Mundijal početi u subotu, kada će u Beogradu dočekati Farska Ostrva. Četiri dana kasnije u Parizu će gostovati Francuskoj, ali je Antić ocenio da je prvi duel bitniji od drugog, bez obzira na ime protivnika.

"Dobra igra i pobeda nad Faranima značiće nam mnogo više od tri boda. Uliće nam samopuzdanje i doneti mirniji nastavak takmičenja. Zaslužićemo i respekt protivnika. Ipak, mnogo više možemo da izgubimo, nego da dobijemo", istakao je Antić.

Srpski reprezentativci gotovo jednoglasno su ocenili da će sa Antićem na mestu selektora ekipa biti mnogo jača.

"Najbolje je bilo u kvalifikacijama za Mundijal 2006. godine, kada su nas svi pustili da radimo svoj posao. I sada nam treba vreme da se ukomponujemo", rekao je kapiten Dejan Stanković odgovarajući na pitanje da li očekuje pravu podršku navijača, kojih praktično nije bilo na poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za junsko Evropsko prvenstvo.

‘’Ništa se neće desiti preko noći, ali sada i nije nabitnije da li će nas gledati pet, deset ili petnaest hiljada navijača. Bitno je da mi odigramo dobro i zaslužimo njihovo poverenje", istakao je štoper Mančester Junajteda Nemanja Vidić.

I ostali srpski reprezentativci nisu štedeli reči hvale za Antića.

"Čast je igrati pod Antićem", rekao je povratnik u reprezentaciju Mladen Krstajić, dok je Ergić, koji je jedno vreme odbijao da igra za reprezentaciju, naveo da je upravo Antić razlog što je promenio odluku.

"Antićev poziv se jednostavno ne odbija", ocenio je Ivan Ergić.

Fudbaler Salcburga Saša Ilić osvrnuo se i na raspored utakmica rekavši da je on vrlo povoljan za Srbiju.

"Raduje me što prvu utakmicu igramo sa Faranima pošto bismo mogli da eventualnom pobedom steknemo samopouzdanje, a četiri dana kasnije da na terenu dokažemo ono o čemu godinama pričamo, da možemo da igramo ravnopravno sa najvećim evropskim timovima", kazao je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve