Nova vest
Fudbal

Petak, 29.08.2008.

15:40

Tomić: "Mislim da smo favoriti"

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Čelnici Partizana smatraju da nisu loše prošli prilikom žreba za prvo kolo Kup UEFA i da prihvataju ulogu favorita u duelu sa Politehnikom. "Mislim da smo favoriti protiv Politehnike. Sa druge strane, ne treba smetnuti sa uma da rumunski fudbal u poslednje vreme beleži dobre rezultate u Evropi, pa tako ove sezone imaju dva predstavnika u Ligi šampiona", bila je prva reakcija sportskog direktora Partizana Ivana Tomića.

Prema njegovim rečima, od pet mogućih protivnika u prvom kolu Kupa UEFA "crno-belima" je najviše odgovarao irski Sent Patrik, ali ni ovako nije ispalo loše, jer je bilo i težih protivnika.

"Što se Politehnike tiče, u ovom trenutku ne mogu da kažem nešto više o njima, jer ih ne poznajem. Smatram da je prednost Partizana i to što revanš igramo u Beogradu, kao i to što je Temišvar blizu i što tamo živi dosta ljudi našeg porekla od kojih možemo da očekujemo veliku podršku u prvoj utakmici", kaže Tomić.

Sportski direktor Partizana dodaje i da će "crno-beli" u taj duel ući uigraniji od protivnika, jer su u Evropi već odigrali četiri utakmice, a Politehnika u evrokupovima startuje tek sada.

"Naše ambicije nisu samo da se plasiramo u ligu Kupa UEFA, već i da u tom takmičenju odigramo značajnu ulogu. Za duele protiv Rumuna i mene lično vezuju lepe uspomene, jer sam kao igrač Partizana 2004. igrao najpre protiv Ocelula, a onda i protiv Dinama iz Bukurešta. Tu sezonu i danas pamtimo kao veoma uspešnu", kaže Tomić.

Šef stručnog štaba Partizana Slaviša Jokanović bio je nešto oprezniji od Tomića.

"Dobili smo protivnika iz lige koja je jača od naše i koja iz sezone u sezonu postaje sve kvalitetnija. To se mora poštovati. Ipak, sve ćemo uraditi da se plasiramo u ligu Kupa UEFA, jer je i to kvalitetno takmičenje u kojem nastupa dosta zvučnih evropskih imena", rekao je Jokanović.

Trener Partizana kaže da će tim pokušati već u prvoj utakmici da obavi najveći deo posla.

"Svakako je povoljno što je Temišvar blizu i što ćemo i tamo imati podršku naših ljudi. Bilo bi najbolje kada bismo već tamo uspeli da obavimo najveći deo posla, a što se revanša tiče, uopšte ne sumnjam u naše navijače i u snažan vetar u ledja kojeg će nam oni dati na našem stadionu", rekao je Tomić.

Partizan je danas saopštio da će zbog revanš utakmkice protiv Politehnike, koja je na programu 2. oktobra, morati da se pomeri termin večitog derbija protiv Crvene zvezde.

Ta utakmica trebalo je da bude odigrana na Partizanov rodjendan 4. oktobra, ali će zbog obaveza "crno-belih" u Kupu UEFA biti pomerena na 5. oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve