Nova vest
Fudbal

Petak, 29.08.2008.

14:50

Sikimić: "Nadam se prolazu u grupu"

Od četiri predstavnika Srbije u Kupu Uefa preostala su samo dva, Partizan i Borac.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Crvena zvezda i Vojvodina su eliminasni iz daljeg takmičenja. Zvezda i Apoel igrali su u Beogradu nerešeno 3:3. U prvom meču bilo je 2:2 pa je klub sa Kipra prošao dalje zbog više golova postignutim u gostima. Vojvodina je izgubila od Hapoela u Tel Avivu sa 3:0, na prvom meču nije bilo golova.

Borac, koji je već postigao svoj istorijski uspeh plasmanom u prvo kolo Kupa Uefa, za protivnika će imati holandski Ajaks. Partizan se tu našao posle poraza u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona. Iako je nekim od igrača ime protivnika Politehnika potpuno nepoznato, sigurno je da će se ekipa dobro spremiti za taj meč. To je mišljenje i defanzivca Partizana Milovana Sikimića

"Ne poznajem ekipu Politehnike ali njihovo prvenstvo je dosta jako, tako da verujem da se radi o kvalitetnoj ekipi i moraćemo da damo svoj maksimum da bi ih prošli", rekao je Sikimić.

Partizan je, od kako se Kup UEFA igra po ligaškom sistemu, dva puta igrao u završnici. Pre dve godine srpski šampion je zauzeo poslednje mesto u grupi, a pre četiri je igrao u osmini finala, gde je bolji bio moskovski CSKA.

"Činjenica je da nama ne leže ekipe iz istočne Evrope, ali i mi smo pokazali da znamo da igramo fudbal na dvomeču sa Fenerbahčeom. Moramo da maksimalno ozbiljno uđemo u taj meč i ne verujem da ćemo imati problema da ih prođemo, ako odradimo to na najbolji način".

Naše prvenstvo počelo je pre dve nedelje. Partizan je dobro krenuo sa dva trijumfa iz dve utakmice. Veliki broj klubova ima problem sa igranjem na više frontova, ali Sikimić smatra da je ekipa spremna za sve izazove.

"Današnji fudbal zahteva igranje u tempu sreda –subota. Mi smo spremni, jer smo cele pripreme odradili u tom ritmu. Bićemo spremni i za prvenstvo i za utakmice u kupu Uefa i nadam se da ćemo proći politehniku i igrati u grupi", izjavio je Milovan Sikimić za B92. .

Politehnika će biti domaćin na prvom meču 18. septembra. Revanš se igra 2. oktobra u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve