Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.08.2008.

20:00

Mančester otpustio napadača

Mančester Junajted raskinuo je ugovor sa kineskim napadačem Dongom Fengžuom.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Fengžu je na Old Traford došao 2004. iz Dalijena za pola miliona funti, ali je odigrao svega tri utakmice za prvi tim Junajteda. 23-dodišnji Kinez prve dve sezone je proveo na pozajmici u Antverpenu gde je na 61 utakmici postigao 35 golova. Svoj debi za „crvene đavole imao je u maju 2007. na meču protiv Čelsija.

Nakon toga odigrao je još dve utakmice – u septembru u Karling kupu bio je starter protiv Koventrija gde je Mančester poražen, a u decembru ja u remiju protiv Rome na utakmici Lige šampiona ušao kao zamena.

U nastavku sezone Fengžu je povredio koleno što je značilo i kraj sezone za mladog napadača.

Dong, prvi Kinez u istoriji Mančester Junajteda, igrao je za reprezentaciju svoje zemlje na OI u Pekingu, a bio je i strelac na utakmici sa Novim Zelandom.

Fengšu je na 13 utakmica za reprezentaciju Kine postigao dva gola, a na Igrama u Pekingu bio je jedan od samo dva igrača kineske reprezentacije koji ne nastupaju u domaćoj ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve