Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.08.2008.

18:05

Domenek saopštio spisak za Srbiju

Selektor Francuske Remon Domenek saopštio je spisak fudbalera za utakmice sa Srbijom i Austrijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Francuska će u grupi 7 kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2010. igra u Južnoj Africi gostovati Austriji 6. septembra, a četiri dana kasnije biće domaćin fudbalerima Srbije. "Igramo dve važne utakmice, pošto je ovo početak kvalifikacija za Mundijal u Južnoj Africi, a svako želi da bude njegov učesnik", rekao je Domenek.

Francuski selektor je u tim uvrstio i plejmejkera Arsenala Samira Nasrija, koji nije igrao u prošlonedeljnoj pobedi "trikolora" u prijateljskom duelu sa Švedskom od 3:2.

U timu se nije našao Klod Makelele, iako je Domenek ranije najavio da će pokušati da ga ubedi da se vrati u reprezentaciju iz koje se povukao posle junskog Evropskog prvenstva.

Poziv Domeneka odbio je i David Trezege, sa 34 gola treći strelac u istoriji Francuske. Trezege je još ranije rekao da neće igrati za Francusku dok je Domenek na funkciji selektora.

Ljut na Domeneka i dalje je i golman Fiorentine Sebastijen Frej, koji se iz reprezentacije povukao pošto nije bio u timu za duel sa Švedskom.

Izostavljen je i Žan-Alen Bumsong, koji je izgubio mesto u startnoj postavi Olimpika iz Liona, kao i nedovoljno oporavljeni golman Gregori Kupe.

Na spisku fudbalera su:

Golmani: Stiv Mandanda (Olimpik Marselj), Igo Loris (Olimpik Lion).

Odbrana: Viljem Galas (Arsenal), Filip Mekses (Roma), Patris Evra (Mančester Junajted), Bakari Sanja (Arsenal), Rod Fani (Ren), Gael Kliši (Arsenal), Erik Abidal (Barselona), Sebastijen Skilači (Sevilja).

Sredina terena: Lasana Dijara (Portsmut), Alu Dijara (Bordo), Žeremi Tulalan (Olimpik Lion), Samir Nasri (Arsenal), Metju Flamini (Milan), Joan Gurkuf (Bordo), Sidni Govu (Olimpik Lion), Hatem Ben Arfa (Olimpik Marsej), Floran Maluda (Čelsi).

Napadači: Tijeri Anri (Barselona), Nikolas Anelka (Čelsi), Karim Benzema (Olimpik Lion).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve