Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.08.2008.

17:58

Platini: "Priznajem, varao sam..."

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini priznao je da je u igračkoj karijeri simulirao faulove, Platini, koji je najuspešnije dane igračke karijere proveo u Sent Etjenu i Juventusu, a sa reprezentacijom Francuske postao prvak Evrope 1984. godine, priznao je da se varanjem poslužio u dva navrata.

"Prošlo je više od 30 godina, pa mogu da vam kažem. Prvi put se desilio na utakmici mog Nansija sa Nantom 1975. godine i bio sam srećan što sam to učinio. Ponovio sam to još jednom, ali ne mogu da se setim na kojoj utakmici", rekao je Platini novinarima u Monaku.

Francuski reprezentativac postigao je jedini gol u finalnoj utakmici Kupa šampiona između Juventusa i Liverpula, posle veoma sumnjivog penala nad njegovim saigračem Zbignjevom Bonjekom.

Platini je sada postao jedan od najglasnijih zagovornika čišćenja fudbala od prevara bilo koje vrste.

"Sada mnogo fudbalera namerno vara sudije i mi u UEFA nismo zadovoljni zbog toga", istakao je Platini, koji će na jednom juniorskom turniru krajem ove godine izvršiti i neobičan eksperiment.

Utakmice tog turnira, naime, sudiće čak pet arbitara.

"Nekada je bilo lakše prevariti sudiju. Međutim, ako utakmice budu posmatrala dva dodatna para očiju to će biti mnogo teže", ocenio je Platini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve