Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.08.2008.

12:02

Murinjo: „Nisam hteo Ševčenka“

Trener Intera Žoze Murinjo izjavio je da dolazak Andrija Ševčenka u Čelsi 2006. nije bila njegova želja.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Ševčenko je u Čelsi došao iz Milana za 45 miliona evra i očekivalo se mnogo pošto je došao sa reputacijom jednog od najboljih svetskih napadača. Međutim, bivša zvezda Dinama iz Kijeva postao je jedan od najvećih promašaja u istoriji engleskog fudbala postigavši svega devet golova u dve sezone. Murinjo je bio menadžer Čelsija kada je Ukrajinac stigao u klub i pokušao je da objasni zašto nije ispunio očekivanja.

"On je u Milanu bio poput princa, a u Čelsiju naša filozofija je bila drugačija, mi nemamo prinčeve“, izjavio je Murinjo.

“Svi moraju da rade kao i ostali i svi moraju da zasluže da igraju. Mislim da je on (Ševčenko) izgubio samopouzdanje, jer nekad igrač, korak po korak, ide u pogrešnom smeru“.

Murinjo je takođe potvrdio sumnje da nikada nije želeo da dovede Ševčenka i da je Ukrajinac bio mezimac vlasnika Čelsija, ruskog milijardera Romana Abramoviča.

"On nije bio moj prvi izbor ali ga je klub predložio kao drugi“, izjavio je Portugalac koji je napustio Stenford Bridž septembra 2007.

"Verujem da će u budućnosti ponovo biti igrač velikog kvaliteta. Istina je da nikada nisam imao ni jedan lični problem sa Ševčenkom i želim mu sve najbolje u nastavku karijere".

Ševčenko je završio svoju noćnu moru u Čelsiju prošlog vikenda kada se vratio u Milan, klub u kome je stekao reputaciju najboljeg. 31-godišnji Ukrajinac sledeću sezonu na San Siru će provesti na pozajmici.

Andri Ševčenko je dok je igrao za Milan na 209 utakmica postigao 127 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve