Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.08.2008.

03:47

Fenerbahče - Partizan, 20.00 (2:2)

Fudbaleri Partizana u sredu će u Istanbulu pokušati da izbore drugi plasman u Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Crno-beli" su sa Fenerbahčeom u Beogradu igrali 2:2, pa će u Istanbulu morati da pobede da bi stigli do elitnog takmičenja, ali ih pre pet godina to nije sprečilo da eliminišu Njukasl. Trener šampiona Srbije Slaviša Jokanović pred put je meč na stadionu Šukru Saračolu nazvao "prilikom karijere". Partizan je u Beogradu pokazao da može da se nosi s Turcima posebno tokom prvog poluvremena kada je vodio 2:0 i imao kontrolu.

Jokanović: "Najjačim timom na Fener"

"Došli smo u Istanbul da tražimo i pronađemo prolaz u Ligu šampiona. U Beogradu smo pokazali da možemo da budemo ravnopravni pa čak i superiorni u odnosu na Fenerbahče", rekao je trener Partizana Slaviša Jokanović novinarima u Istanbulu. "Znam da nam motivacija neće biti dovoljna. Oni su dobar klub, igraju pred fanatičnom publikom, zato moramo igrati inteligentno".

Sa mišljenjem trenera slaže se napadač Lamin Dijara.

"Na prvoj utakmici smo videli da možemo da igramo sa Fenerbahčeom, a sada smo još jači i spremni na sve. Nama odgovara stil igre protivnika, dok Fenerbahčeu ne leži naša brzina", ocenio je Senegalac.

U prvom meču beogradski tim bio je znatno oslabljen jer u njemu nije bilo Žuke, Moreire, Zorana Tošića, Ljubomira Fejse i Marka Jovanovića. Sada su svi oni na raspolaganju treneru.

"Izaći ćemo u najjačem sastavu. Neki igrači su nam se vratili, ali ako želite da saznate sastav našeg tima, moraće da platite kartu za meč", našalio se Jokanović. "Fener ima izuzetnu ekipu, ali dobro smo ih prostudirali. Znamo od koga nam preti najveća opasnost, ali i mi imamo igrače koji mogu da reše utakmicu".

Lugano: "Ključ utakmice koncentracija"

Ovoga puta najpopularniji turski klub biće desetkovan. Posle Dejvida (stopalo), Gekčeka Vedersona (koleno), Tmera Metina (prepona), u timu neće biti ni odbrambeni igrač Edu Drasena koji je slomio kost u desnom stopalu.

"Imamo veliki broj povređenih igrača, ali ako njihove zamene obave posao, problema neće biti", kaže trener turskog kluba Luis Aragones.

Suspendovan je Burak Jilmaz, u timu neće biti ni junak Evropskog prvenstva Semih Šenturk, a pod znakom pitanja je nastup Šahina Selčuka. Loš znak za žuto-plave je i poraz u prvom meču nove sezone, u Gaziantepu. Luis Aragones je ipak optimista.

"Mislim da poraz u prvom ligaškom meču neće uticati na moj tim. Za plasman u Ligu šampiona motivacija je sasvim drugačija", rekao je doskorašnji španski selektor.

Jedno od letošnjih pojačanja, reprezentativac Emre Belezolu, biće ključni igrač tima na sredini terena.

"Biće ovo veoma težak meč, ali mi verujemo u svoje sposobnosti", rekao je Emre, koji je na Sukru Saračolu stigao iz Njukasla.

Stub odbrane istanbulskog tima Lugano objašnjava šta očekuje od sebe i saigrača.

"Ključ ove utakmice biće koncentracija. Moramo smanjiti broj grešaka na minimum".

Utakmica Fenerbahče – Partizan počeće u 20 časova po našem vremenu. Na stadionu Šukru Saračolu, u azijskom delu Istanbula, sudiće Španac Mehuto Gonsales.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve