Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.08.2008.

23:12

Silvestr prešao u Arsenal

Mikael Silvestr prešao je u Arsenal. Francuski bek potpisaće dvogodišnji ugovor, a visina transfera nije objavljena.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

„Devet godina sam bio član Mančestera i uvek ću pamtiti vreme provedeno u klubu ali osećam da sam spreman na novi izazov“, izjavio je Silvestr za klupski sajt. „Arsenal je poznat po tehnički sjajnom fudbalu i imaju mlad ali iskusan sastav. Vrlo sam uzbuđen zbog sledeće etape u mojoj karijeri i nadam se da ću pomoći klubu u postizanju mnogih uspeha", dodao je Silvestr.

„Mi imamo jak ali mlad tim pa će nam Mikaelovo iskustvo i veština pomoći u ostvarenju naših ovosezonskih ciljeva. Njegove odbrambene sposobnosti će nam poslužiti, a veliki plus je njegovo iskustvo i razumevanje fudbala u Premijer ligi“, istakao je menadžer Arsenala Arsen Venger.

Pre dolaska na Old Traford Silvestr je igrao u Interu i francuskom Renu.

Silvestr je za Mančester odigrao 249 utakmica i postigao je šest golova, a za reprezentaciju Francuske odigrao je 40 utakmica u periodu od 2001 do 2007, osvojivši dva Kupa Konfederacija, a igrao je i protiv Italije u finalu Svetskog prvenstva 2006 u Nemačkoj.

Silvestr će u Arsenalu nositi dres sa brojem 18.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve