Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.08.2008.

10:18

Dramani stiže u Premijer ligu

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Haminu Dramani preseliće se narednih dana u Premijer ligu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Reprezentativac Gane, koji na Marakani nije dobio mnogo prilika uprkos dobrim igrama, preseliće se iz moskovske Lokomotive u Stouk Siti kao pozajmljeni igrač. Ideja menadžera Tonija Pjulisa je da ga koristi kao levo krilo, umesto Ričarda Kresvela.

Dramani je na Marakani igrao u sezoni 2005/2006, pošto ga je preporučio tadašnji selektor Gane Ratomir Dujković. U jednom od bizarnijih transfera prodat je turskom Genčlerbirligiju za 250 hiljada evra pred sâm start Svetskog prvenstva.

Odličnim igrama u Nemačkoj on je privukao pažnju svetske javnosti, a samo pola godine posle dolaska ankarski klub ga je prodao za 3 miliona Lokomotivi iz Moskve, ostvarujući veliki profit.

U Zvezdi Dramani je igrao na poziciji desnog beka, ali je za selekciju Gane i moskovski klub najčešće bio vezni fudbaler. Posle dobrog početka u Moskvi on je dobio četvorogodišnji ugovor, ali će narednu sezonu igrati u novom članu Premijer lige.

Ukoliko sve bude proteklo po očekivanju uprave kluba iz Midlendsa, a 22-godišnji Dramani odmah dobije radnu dozvolu (27 utakmica, 3 gola za Ganu), mogao bi da se nađe u timu za komšijski duel sa Aston Vilom sledećeg vikenda.

Stouk se ovog leta već pojačao šestoricom u nadi da će izboriti opstanak u najvišem rangu, a do pre nekoliko dana bio je u kontaktu sa još jednim bivšim članom beogradskih crveno-belih Nikolom Žigićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve