Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.08.2008.

11:51

Sjajna Valensija savladala Real

Ekipa Valensije savladala je aktuelnog šampiona Primere Real na Mestalji sa 3:2 u prvom meču španskog Superkupa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Posle veoma loših nastupa prošle sezone, osvajači Kupa Kralja su uz novog trenera Emerija na klupi, delovali veoma uverljivo, i uspeli da nadigraju Real u većem delu meča. Golovi Huanmea Mate, Davida Vilje i Visentea dali su domaćinu neoophodnu prednost pred revanš na Bernabeu. Iako nisu imali inicijativu u napadu, ekipa Rela uspela je da preko izvanrednog Ruda Van Nistelroja dođe do dva gola u gostima.

Real je uspeo da dođe do vođstva preko Van Nistelroja na isteku prvih petnaest minuta. Valensija se upinjala da stigne do izjednačenja u prvom poluvremenu, ali bez uspeha. Na početku drugog poluvremena igre bivši igrač omladinaca Reala Mata savladao je Kasiljasa posle dodavanja Hoakina. Svega tri minuta kasnije Mata je odlično asistirao Vilji, koji postiže gol.

Trener Reala Bernd Šuster uzvratio je ubacivanjem Arjena Robena u igru, što je odmah poboljšalo napad gostiju.

Roben se odmah uspešno probio po desnoj strani i spektakularnim dodavanjem pomogao Van Nistelroju da izjednači na 2:2.

U 81. minutu Valensija ipak stiže do prednosti pred revanš, pošto je Visente, koji je u igru ušao sa klupe, matirao Kasiljasa posle asistencije SIlve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d